Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Belgesel Kitaplar Serisi

Yükselen Bir Deniz

Can Dündar

Yükselen Bir Deniz Sözleri ve Alıntıları

Yükselen Bir Deniz sözleri ve alıntılarını, Yükselen Bir Deniz kitap alıntılarını, Yükselen Bir Deniz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!
Sayfa 100 - Can YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Faziletli din alimleri başımızın tacıdır. Fakat şahsi çıkarları ve adi menfaatleri için yalandan alim kılığına bürünen birtakım hafiyeler ve çıkarcılar elbette kanun pençesinden kurtulamayacaklardır. Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa 47 - Can YayınlarıKitabı okudu
Mustafa Kemal Atatürk
Türk köylüsü çalışkandır. Türk genci zekidir. Türk toprağı feyyazdır. Türkler sağdır, uygardır; yaşayacak yükselecek, hem de pek ziyade yükseleceklerdir.
Sayfa 94 - Can YayınlarıKitabı okudu
Oysa "vatan" demek yasaktı. 
Sayfa 22 - Can YayınlarıKitabı okudu
“Ben, bu kadar yıl eğitim gördükten, uygar yaşamı ve toplumu inceledikten ve özgürlüğümü elde etmek için hayatımı ve yıllarımı harcadıktan sonra neden cahiller derecesine ineyim? Onları kendi düzeyime çıkarırım. Ben onlar gibi değil, onlar benim gibi olsunlar.”
Reklam
Üstelik bu kez padişahın değil, kendi ordusunun başkumandaniydi.
Sayfa 102Kitabı okudu
Mustafa Kemal cafenin şık müşterileri arasında otururken yan masaya kaba giyimli bir köylü geldi. Herkes şaşkın bakışlarla köylüyü süzerken garsonlar gelip, "Burası size göre bir yer değil," dediler. Köylü birden sinirlendi ve, "Bulgaristan benim ektiğimi yiyor, benim silahımla korunuyor. İstediğim yerde otururum" diye bağırmaya başladı. Bu çıkış üzerine garsonlar servise başlarken Mustafa Kemal yanındaki arkadaşlarına, "Keşke bizim köylülerimiz de bu bilinç düzeyine ulaşabilse," dedi. "Köylü milletin efendisidir" sözünün temelleri Sofya'da atılıyordu.
Sayfa 58 - Can YayınlarıKitabı okudu
Meşrutiyet yarım kalmış bir cumhuriyetti. Tamamlamak Mustafa Kemal'e kısmet olacaktı.
Sayfa 42 - Can YayınlarıKitabı okudu
Atatürk'ün Askerlikten İstifasının Ardından
Erzurum Kongresi, II. Meşrutiyet'in ilanının yıl dönümü olan 23 Temmuz günü açıldı. Mustafa Kemal ordudan ayrılsa da üniformasından ayrılamamıştı. Ancak ilk gün kongrede bir delege. "Üniformanızı çıkarınız paşam. Tahakkümden korkuyoruz" deyince ikinci gün sivil geldi. Sivil elbisesi olmadığından Erzurum Valisi Münir Bey'in takım elbisesini emaneten giymişti.
Sayfa 91 - Can YayınlarıKitabı okudu
116 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.