Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Belgesel Kitaplar Serisi

Yükselen Bir Deniz

Can Dündar

Yükselen Bir Deniz Gönderileri

Yükselen Bir Deniz kitaplarını, Yükselen Bir Deniz sözleri ve alıntılarını, Yükselen Bir Deniz yazarlarını, Yükselen Bir Deniz yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İttihat ve Terakki tüzüğü, kadınların erkeklerle eşit hak ve görevlerle örgüte girebileceklerini yazıyordu. Bu, o günün koşullarında devrim demekti. 
Temenni
Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır.
Sayfa 142 - Can YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Abdurrahman Şeref Bey
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Kime sorarsanız sorunuz; bu, Cumhuriyet'tir. Doğan çocuğun adı budur. Ama bu ad çoğularının hoşuna gelmezmiş. Varsın gelmesin!
Sayfa 136 - Can YayınlarıKitabı okudu
Herkes düşmanın denize dökülmesiyle işlerinin bittiği kanısındaydı. Vatan ve hilafet kurtarılmıştı. Bundan sonrası halifenin bileceği işti. Oysa Mustafa Kemal'e göre iş daha yeni başlıyordu. Kurtarılan vatan üzerinde yepyeni bir devlet kurulacaktı.
Sayfa 129 - Can YayınlarıKitabı okudu
Türkiye devletinin hükümet şekli Cumhuriyet'tir.
Sayfa 121 - Can YayınlarıKitabı okudu
Efendiler! Yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz. 
Sayfa 121 - Can YayınlarıKitabı okudu
Reklam
En kuvvetli zamanımız bugündür.
Sayfa 113 - Can YayınlarıKitabı okudu
Millet yürüdüğü yolu pek büyük yanılmazlıkla seçmiştir ve bu yolun sonunda parlayan mutluluk güneşini bütün açıklığıyla görmektedir. Bu millet o güneşe ulaşacaktır. Ve hiçbir kuvvet onu engel olamayacaktır. 
Sayfa 105 - Can YayınlarıKitabı okudu
Mustafa Kemal Atatürk
Milletimiz hiç kimsenin onuruna gerek duymadan milli hakimiyetini almıştır. İsyan ederek almıştır. Alınmış olan hakimiyet hiçbir sebep ve suretle terk ve iade edilemez. Başkasına verilemez. Bu hakimiyeti geri alabilmek için, alınırken kullanılmış olan araçları kullanmak lazımdır. Yani isyanla alınan egemenliği geri almak için yine isyan gerekir. 
Sayfa 104 - Can YayınlarıKitabı okudu
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!
Sayfa 100 - Can YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Mustafa Kemal Atatürk
Türk köylüsü çalışkandır. Türk genci zekidir. Türk toprağı feyyazdır. Türkler sağdır, uygardır; yaşayacak yükselecek, hem de pek ziyade yükseleceklerdir.
Sayfa 94 - Can YayınlarıKitabı okudu
Atatürk'ün Askerlikten İstifasının Ardından
Erzurum Kongresi, II. Meşrutiyet'in ilanının yıl dönümü olan 23 Temmuz günü açıldı. Mustafa Kemal ordudan ayrılsa da üniformasından ayrılamamıştı. Ancak ilk gün kongrede bir delege. "Üniformanızı çıkarınız paşam. Tahakkümden korkuyoruz" deyince ikinci gün sivil geldi. Sivil elbisesi olmadığından Erzurum Valisi Münir Bey'in takım elbisesini emaneten giymişti.
Sayfa 91 - Can YayınlarıKitabı okudu
Mustafa Kemal'in Askerlikten İstifasının Sabahı
Asker olarak başladığı günü sivil olarak tamamlıyordu. Sabah, korktuğu başına geldi. 15. Kolordu Kurmay Başkanı Kazım (Dirik) Bey kolunun altında bir dosyayla odasına girdi ve, "Askerlikten istifa ettiğinize göre benim vazifem de bitti. Evrakı kime teslim edeyim?" diye sordu. Mustafa Kemal bu ilk darbeyle yıkıldı. Fısıldayarak, "Ya öyle mi? Peki efendim, evrakı Hüsrev Bey'e devrediniz diyebildi. Az sonra Cevat Abbas, 15 Kolordu Komutanı Kazım Karabekir Paşa'nın geldiğini haber verdi. Doğu'nun kudretli komutanı bir bölük süvari askeriyle kapıdaydı. Ya o da döndüyse? Ya o da padişahın emriyle bu asi komutanı tutuklamaya geldiyse? Herkesin endişe içinde donup kaldığı o an, Kazım Paşa içeri girdi, topuklarını sertçe birbirine vurarak selam verdi ve: "Kumandamda bulunan bütün subaylarla birlikte hepimiz emrinizdeyiz paşam" dedi.
Sayfa 91 - Can YayınlarıKitabı okudu
Mustafa Kemal Atatürk'ten Halide Edip Adıvar'a Mektup
Mitingler ve benzeri gösterilerle büyük amaçlara ulaşılamaz. Bunlar ancak ulusun bağrından doğan ortak güce dayanırsa yararlı olur. O yüzden bugün genel bir milli kongrenin acilen toplanması gerekmektedir. Bu çağrı her yere ulaştırılmıştır. Bu milli ve hayati sorun için İstanbul'da sizin gibi yurtsever ve söz sahibi aydınlara düşen fedakarlık özellikle pek büyüktür. Bu güzel ve ulusal amaç elde edilinceye kadar, Anadolu'dan ve milletin bağrından ayrılmayacağımı ve bu noktada sonuna değin, sıradan bir yurttaş gibi çalışacağıma millete karşı kutsal bildiğim her şey adına söz verdim. Hiçbir kuvvet, bu milli karara engel olamayacaktır. Yürekten gelen özel saygılarımı sunarım efendim. Mustafa Kemal
Sayfa 87 - Can YayınlarıKitabı okudu
Halide Edip Adıvar / 23 Mayıs 1919 Sultanahmet Meydanı
Kardeşler... evlatlar... beni dinleyin! Hükümetler düşmanımız, milletler dostumuz, kalbimizdeki haklı İsyan kuvvetimizdir. Bütün milletlerin haklarını kazanacağı gün çok uzakta değildir. Şimdi yemin edin ve benimle beraber tekrarlayın: Yüreğimizdeki kutsal heyecan, milletlerin hakları ilan edilinceye kadar sürecektir.
Sayfa 86 - Can YayınlarıKitabı okudu
131 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.