Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Dolayısıyla şunu belirtmek gerekir; bir devleti ele geçiren işgalci yapması gereken bütün kötülükleri ince ince hesap etmeli ve her gün tekrarlamamak için hepsini bir seferde uygulamalı, böylece insanların huzurunu kaçır- mayıp güvenlerini kazanmalı ve onları kendi tarafına çekebilmelidir. Ya çekindiği ya da yanlış yönlendirildiği için bunun aksini yapan kişi bıçağını elinden düşürmemesi gerekir keza sürekli tekrarlanan hatalar yüzünden ne onun halkına ne de halkının ona güveni kalır. Kötülükler bir seferde uygulandığında ise daha az maruz kalınacağı için daha az incitici olacaktır; iyilikler ise azar azar yapılmalıdır ki memnuniyet daha uzun sürsün.
Yine de yurttaşlarını katletmenin , dostlarına ihanet etmenin , inançsızlığın , acımasızlığın , dinsizliğin adı yetenek değildir; bunlarla bir imparatorluk kazanılabilir ancak şan ve şeref kazanılamaz.
Reklam
Cumhuriyetlerde ise daha fazla dayanma gücü, daha büyük bir nefret ve daha baskın bir intikam duygusu söz konusudur ; bu da geçmişteki özgürlüklerine dair anılarının silinmesine asla izin vermez , dolayısıyla en güvenli yol ya bunları yok etmek ya da gidip oraya yerleşmektir .
Hata olasılıklarının hesaba katılmaması dairenin bir çalışma ilkesidir. Bu ilke, genel idari yapının mükemmel örgütlenmiş olmasıyla gerekçelendirilir ve işlerin olabilecek en hızlı şekilde sonuçlandırılabilmesi için gereklidir de.
" Ama ," bugün olduğu gibi o gün de hükmün ilk yarısını töhmet altında bırakan bir bağlaçtı ve itaat bekleyen egemenler için o gün de makbul sayılmazdı .
Sayfa 516 - Timaş Yayınları 1.BaskıKitabı okudu
“Kamu görevlilerinden akıl ve vicdan beklemek saçmalık olur!”
Reklam
Bütün bu diplomalıları zorla üreten devlet, bunların küçük bir bölümünü kullanabilir ve gerisini işsiz bırakır. Bu durumda ikinci gruptakileri kendine düşman etmekten başka çaresi kalmaz. Bu grup her türlü devrime hazırdır, işe yaramayacak bilgiler edindirmek, insanı isyana teşvik etmenin en kesin yöntemidir.
Siyaset Kanunlarında Değişiklik
Parti içi demokrasinin bulunmayışı, parti sayısının 50'ye yaklaşmış olmasının başlıca sebebidir. Temsilde adaletin olmayışı, çeşitli dönemlerde, önemli oranda, mesela %8, % 9 kadar oy alan partilerin Mecliste temsil edilmemesine, buna mukabil bazı partilerin oy oranlarının çok üzerindeki bir oranda milletvekilliği elde etmelerine yol
15.03.2003
Demokrasi Kanunu Önerisi
Partilerin eskiden mevcut olan Küçük Kongrelerinin kanun değişikliğiyle kaldırılmış olması da bize göre katılımcı demokrasi anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Bizce, siyasi haklarla ilgili olarak, nisbi temsil, önseçim, müşterek oy pusulası kullanılması ve seçim çevrelerinin mesela 2 ila 7 milletvekili çıkaracak büyüklükte olması, belediye başkanlarının iki turlu seçim usulüyle seçilmesi ve parti içi demokrasi ilkeleri, yargının seçimler ve siyasi partilerle ilgili yetkisinin sınırları gibi temel esaslar Anayasada yeralmalı ve bu konulardaki dağınık kanun düzenlemeleri, Demokrasi Kanunu veya Siyasi Haklar Kanunu adı verilebilecek bir kanunda toplanmalıdır.
02.07.2011
22 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.