Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Reklam
Ateistlere cevaplar-1
Ateistler der ki: "allahı kim yarattı? " Cevapsa bu konu ikiye ayrılır biri halık(yaratıcı) diğeri mahlûk (yaratılmış) Halık: yaratıcıya muhtaç olmayan, evveli ve sonu olmayan ebedi bir ilahdır. Hiçbir sıfat ona addedilemez, hiçbir varlığa ve cisme benzemez, ve yarattığı onu ne yaratır ne de karşı gelebilir. Beşerden misal verelim; bir mühendisin ürettiği robot o mühendisi aynı şekil hem madden hem manen üretebilir mi sadece yüzünü ve vücudunun şeklini çizer ya da heykelini yapar. Mahluk: yaratılmaya ihtiyaç duyan, bir ilaha bağlı olan "o da kendisinden gayrı ilah olmayan Allah'dır". Evveli ve ezelî olan, doğup büyüyen sonra ölen varlıktır. Sen gidip Allah'ı mahluk grubundan değerlendirirsen hata etmiş olursun çünkü Allâh halıktır ve ortağı yok, mahlukun ise ortağı çoktur. Tevhid inancı da allahın yeryüzünde ki doğru inançtır, Allâh insanlar ile iletişime peygamberler ve o peygamberlere indirdiği kitaplar vasıtasıyla geçer. Ve şu an peygamber efendimiz ve Kur'an-ı Kerim Allâhın yeryüzünde son iletişimidir yani peygamber artık gelmeyecek ve Kur'an-ı Kerim Allah'ın himayesinden kıyamet kadar sürecek ve müslümanaların bozuk olanı ile islamı bir tutmayın çünkü onlar İslam'a muhalif olan insanların aklını kullanmadan hurafe sözlerine kanıp bu hale geldiler.
" Teklik kavramınız size sıkıcı gelmiyor mu?" " Ah, demek sırf eğlenmek için dünyayı iki düşman kampa görüp Tanrı'yla doğayı birbirinden ayırıyorsunuz."
Reklam
64 syf.
10/10 puan verdi
MERAKLA BAŞLADI
İn sanın evrenle olan ilişkisini ve evrenin doğasını anlamaya çalışır. Blavatsky, mistik ve ezoterik bilgileri kullanarak, okuyuculara derin bir içgörü sunar. Kitap, sembolizm ve mitoloji gibi konuları kullanarak, evrenin gizemlerini ve insanın içsel ruhsal dünyasının derinliklerini araştırır. Blavatsky'nin çalışması, okuyuculara farklı dinlerin ve felsefelerin arasındaki benzerlikleri ve evrensel bir bilgelik arayışını anlamalarına yardımcı olur. Ancak, bazıları Blavatsky'nin iddialarına eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşabilir ve kitabın mistik yönlerini sorgulayabilir. Sonuç olarak, Teosofi, mistisizm ve ezoterizmle ilgilenenler için derinlikli bir okuma sunar, ancak okuyucuların eleştirel bir zihniyetle yaklaşmaları önemlidir.
Teosofi Nedir ?
Teosofi Nedir ?H. P. Blavatsky · Ganzer Kitap · 202116 okunma
Dini İnanç
Dini inanç kendini kumar diliyle ifade ettiğinde muhtemelen son kozunu oynuyordur.
Sayfa 165 - İz YayınlarıKitabı okuyor
Papalık
Papa’ların beklediği şey; halk üzerinde egemenlik yetkisine sahip olmak.
Sayfa 505 - YKYKitabı okudu
Kötülük problemi
Bence bir tanrı olsaydı yeryüzünde çok daha az kötülük olurdu. Yer yüzünde kötülük varsa ya bu düzensizliklere sözünü ettiğin tanrı tarafından gerek görülüyor ya da bunları önleyebilmek gücünün çok üstünde kalıyor. Dolayısıyla güçsüz ve kötü olan bir tanrıdan hiçbir zaman çekinmem, korkusuzca meydan okurum ona, yıldırımlarına kahkahalarla gülerim.
Reklam
Onlara göre aklını iman esasları ile veya şeriatın hükümleri ile hiçbir ilgisi yoktur. Çünkü akıl, şeriatın ve onun emir ve yasaklarından farklı bir mekanda yer alır.
Sayfa 750 - Metafizik/ ilk müslümanlarKitabı okudu
... akıl, tevhid, ahiret, peygamberlik, Allah'ın sıfatları ve insan aklının takatinin ötesindeki şeyler gibi konuları tartmak için kullanılamaz.
Sayfa 686Kitabı okudu
Derin düşünmeyin diyo
Sebepler üzerinde düşünürken bir sebep üzerinde durakalan insan, sebepler zincirinin daha yukarısına yükselemez, o yüzden de ayağı kayar ve sapkınlığa düşüp mahvolanlardan olur. SF:685
İnsan dünyasının üzerindeki mânevî bir âlem vardır. Algı ve irade yetilerini bize sağlayarak üzerimizde yarattığı etkiden o âlemin varlığının bilincine ereriz. O mânevî âlemin özleri saf algı ve mutlak akıldır. Burası meleklerin âlemidir
Sayfa 639Kitabı okudu
389 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.