Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Nahl Suresi 127 ve 128. Ayetlerde buyrulduğu üzere;"Sabret. Sabrın ancak Allah('in yardımıy)ladır. Onlar için üzülme ve kurdukları tuzaklardan dolayı da sıkıntıya düşme. -Şüphe yok ki Allah, elbette yolunu Allah ve kitabıyla bulan ve Allah huzurunda olma bilinciyle kulluk yapanlarla beraberdir."
Kafir ateşin bol olsun
İsveç'te bir kadın, polis korunması eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı. Bir gün siz de yanacaksınız. O zaman yakmak neymiş görürsünüz.
Reklam
Takvâ kelimesinin anlamını daraltmamak lazım o halde...
"Kur'an-ı Kerim'de 256 yerde "Takvâ kelimesi geçiyor. Elliden fazla anlamı var takvanın..." Hidayet Erdoğan
Kur'ân-ı Kerim'de buyuruldu ki:
لَا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللّٰهِۜ “Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz.” {Zümer Sûresi, âyet 53}
Tefe’ül çekerken Amman dikkat ..!
Kur'an-ı Kerim'de, inançsızların anlatıldığı ve onların tehdit edildiği pek çok ayet bulunduğu için, tefe'ülünde bu ayetlerden biri çıkınca insanın ümitsizliğe düşme ihtimali olduğundan dolayı ve objektif bir kural olarak kabul edilemeyeceğini göstermek maksadıyla, İslam uleması Kur'an ile tefe'ülde bulunmaya taraftar olmamışlardır bu yüzden.
Kur'an-ı Kerim
Kesin olarak bilesiniz ki bu Kitab'ı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz. (Hicr, 15/9)
Reklam
“En büyük öğüt ve en büyük vaaz, Allah'ın kelâmı ve kitabı olan Kur'ân-ı Kerim'dir. Allah'ın sözlerinden faydalanmayan kimseye hangi öğüt fayda verebilir ki? Allah'ın kelâmı, Âlemlerin Râbbinin kelâmı olmasına rağmen kalpte etki bırakmıyor ise o kul ne ile öğüt alacaktır ki? Allah’tan afiyet diliyoruz.”
Faydalı Hatırlatmalar Silsilesi
Faydalı Hatırlatmalar Silsilesi
İnsan Vakitlerin en şereflisi olan gençlik çağını, en fazîletli ameller için harcamalıdır. İmam-ı Rabbani rahimehullah 🥀
Polemiğe fırsat vermeden cevap veriyorum; kişinin mahza kuran okuduğu için ücret alması zinhar caiz değildir. Cevhera sahibinin mezkûr kitabında hataen (olduğu zannındayız) bunun caiz olduğunu söylemesine binaen onu taklit edip meselenin aslını araştırmadan buna caiz diyenler olmuşsa da esasında işin aslı asla ve kat'a caiz olmadığıdır. Fakat, mahza kuran okumak değil de, Kur'an'ı Kerim'i yahut sair ulum-u İslamiyyeyi öğretmek için yahut da camilerde imamet ve yahut müezzinlik için para alınmasında ulema maslahata binaen bir beis görmemiştir. Zira bu gibi hizmetlerin ücret karşılığında ifa edilmediği takdirde sekteye uğrayacağı kesindir. Bu yüzden kişinin imamlık yapmak yahut Kur'an'ı Kerim ve diğer ulum-u İslamiyyeyi öğretmek için ücret alması caizdir.
amansız gücenik

amansız gücenik

@istikrarlihayalhakikattir
·
27 Nisan 11:31
Bilen varsa bu hangi görüş?Yani kimler destekliyor?
Kuzenlerim imamlar para alıyor diye namazlara gitmiyor.İmamlar çoluğuna çocuğuna ne yedirsin abi.Bu nasıl bir zihniyet😶 (Polemiğe fırsat vermeden cevap verelim,gerçekten öğrenmek istediğim bir konu)
Her şeyi en güzel bir biçimde yaratan Rabbimize hamdolsun. Peygamberliği "Oku!" emriyle üstlenen; okuyan, düşünen, davet eden Efendimiz Aleyhisselama salat ve selam olsun. Rabbimiz! Şükürler olsun uyandırdığın sabaha. Şükürler olsun verdiğin nimetlerin her birine . Bizleri, kâinat kitabını basiret ve feraset gözüyle okuyan,
Reklam
İnsanların hesap (sorgulanma zaman)ları yaklaştı. Ama onlar hâlâ gaflet içinde (Hakk’tan) yüz çevirmektedirler. (Enbiyâ Sûresi 1.Ayet)
Ayet
"Ey iman edenler! İslam’a bir bütün olarak girin. Şeytanın adımlarına uymayın. O sizin için apaçık bir düşmandır." (2/Bakara, 208) Ehl-i Kitap’tan iman edenler, bazı Yahudi geleneklerini devam ettiriyor, Cumartesi gününü yüceltiyor, deve etinden ve Yahudilerin haram kabul ettiği şeylerden sakınıyorlardı. Allah (cc) özelde bunlara, genelde de tüm İslam iddiasında olanlara, İslam’ın şiarlarıyla yetinmelerini, eski din ve âdetlerini terk etmelerini emretmiş oldu. (Taberi, 4016) Çünkü İslam, kâmil bir dindir. Ruh ve bedenin ihtiyacı olan her şey onda mevcuttur ve Kur'an ile bildirilmiştir. Onunla yetinmeyip eski din ve adetlerine uyanlar, onun eksik olduğunu ve tamamlanmaya muhtaç olduğunu söylemiş olur, teslimiyetlerini ve imanlarını zedelerler.
1. BÖLÜM SAİD NURSÎ, NUR RİSALELERİ VE İLİM 1.1. SAİD NURSÎ’NİN TAHSİL HAYATI Risale-i Nur müellifinin tahsil hayatı üç aydan başka mevcut olmadığı halde (...)10 Evet o zât (Said Nursî) daha hal-i sabavette iken ve hiç tahsil yapmadan zevahiri kurtarmak üzere üç aylık bir tahsil müddeti içinde ulûm-u evvelîn ve âhîrine ve ledünniyat ve
"Hiçbir şey yoktur ki, Yüce Allah'a hamdedip onu tesbih etmemiş olsun. Lâkin siz onların tesbihini anlamazsınız." (İsrâ Sûresi 44.Ayet)
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.