Oğuz

Oğuz bir yorumu yanıtladı.
136 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Olmayan Kuşlar Ansiklopedisi
Ece Temelkuran'ın hayal ettiği ve her bir kuşu belli karakterlere oturttuğu 35 tane kuşu konu alıyor. Kuş metaforunu kullanarak biz insanlara da birtakım mesajlar verme gayesi de var. Özellikle dünyamızın belli başlı bölgelerinde yer aldığını ve kısa kurgularla kuşların hangi özelliklere sahip olduğunu ve yine bu kuş türlerinin bölgede ki insanlarla olan ilişkilerini de değiniyor. Bazen şarkı ve şiirler de bazen de kendi kurguladığı kısa halk öykülerinde geçtiğini metne yedirerek anlatmış. Bu kuş türlerinin çizimleri de ayrıca eserde var ve aşırı hoş fantastik bir üslupla çizilmişler. Kısa sürede okunabilirliğiyle hoş vakitler geçirebileceğiniz bir kitap.
Olmayan Kuşlar Ansiklopedisi
Olmayan Kuşlar AnsiklopedisiEce Temelkuran · Karakarga · 2017526 okunma
Emre Gündaş okurunun profil resmi
Kaleminize sağlık🌟
Oğuz okurunun profil resmi
Sağolun hocam 👍🏻
Reklam
Oğuz yorumladı.
565 syf.
9/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Oğuz Atay'ın En Sevdiği Kitaplardan Biri!
Bu kitap yorumunu Instagram'daki "alintilarlayasiyorum" profilimde de okuyabilirsiniz: instagram.com/p/C12JEVFt6Q9 Oğuz Atay'ın en sevdiği kitaplardan birini okuyarak kendinize muhteşem bir kitap katmak ister miydiniz? O halde doğru incelemeyi okuyorsunuz demektir. Hepimiz hayatlarımızda belli tutamaklara sahibiz
Körleşme
KörleşmeElias Canetti · Sel Yayıncılık · 20213,580 okunma
Oğuz okurunun profil resmi
Ben fantastik eserlerle giriş yapmıştım kitap mevzularına. Çevreden envai çeşit laf duyduk ettik falan. Ama bir yerden başlayıp evrile evrile farklı türde ki eserlere sarkmaya başlıyor insan. Sarktıkça daha da net çizgilere oturuyor bazı şeyler. Evet, körleşmiş bir kesime bazı şeyleri gösterme çabası işe yaramıyor çoğu zaman ama en azından o zamanında sarktığımız yerden topladıklarımızı kuşanarak kendimizi karşı tarafa benzemekten koruyoruz ama sadece korumak değil, yeri geldiğinde okuduklarımızdan süzdüklerimizle de saldırıya geçmek durumunda kalıyoruz vs. Çok uzattım, velhasıl mümkünse bir yerden başlayın ve etraftaki körlerle yatıp kalkmamaya özen gösterin. İnceleme için de teşekkür ederim.
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
kesinlikle öyle. insanın okuma süreci de onun kimlik tekamülünün bir parçası zaten. bu yüzden o körleşmeye karşı elden geldiğince savaşmak ve gözümüzü açık tutmak gerek. değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum
Oğuz yorumladı.
Noldorin Elflerinin Âli Kralı Fingolfin atını tek başına Angband’a sürüp, teke tek dövüşmek üzere Morgoth’a meydan okuduğunda, kapıda şu şekilde bağırdı: “Öne çık, seni korkak kral, ki kendi ellerinle savaşasın! Mağaralara saklanan, köle güdücüsü, yalancı ve sinsi, Tanrıların ve elflerin düşmanı, gel! Çünkü senin ödlek suratını görmek istiyorum.” Sonra (diye anlatılır) “Morgoth geldi. Çünkü kumandanlarının gözleri önünde böyle bir meydan okumayı reddedemezdi.” Her darbede büyük bir çukur açan büyük çekiç Grond ile savaştı ve Fingolfin’i yerle bir etti; ama Fingolfin ölürken Morgoth’un koca ayağını yere çiviledi, “ve kara kan fışkırdı ve Grond’un açtığı çukurları doldurdu.Bundan sonra Morgoth topal kaldı.”
Oğuz okurunun profil resmi
Kitabın en epik sahnesi... Sonrasında gömüldüğü tepeye korkudan orklar bile yanaşamamıştır. Öyle de adamdır.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Oğuz bir yorumu yanıtladı.
Bugün mescid-i aksa diyenler kusura bakmayın sahtesiniz..!!
“Biz Solcular Filistin İçin Ölürken, İslamcılar Bize ‘Terörist’ Diyordu” Unutuldu, unutturuldu… Bugün kaç kişi biliyor ki, içlerinde Deniz Gezmişi’inde olduğu 3 bin Türk genci Filistin için savaştı, onlarcası da bu uğurda can verdi bir zamanlar. Kimisi Batı Şeria’da, kimisi Lübnan’da… Hepsi sosyalistti, hepsi Filistin özgürlük mücadelesine gönül vermişti. Ama içlerinde bir tane bile ’Müslümanlık’ adına desteğe giden yoktu. Tersine Filistin dendi mi, uzak dururdu onlar, Filistin Kurtuluş Örgütü Marksist, solcu diye…
Oğuz okurunun profil resmi
Aslında fikir sahasında katılmasamda, sadece aksiyoner tavrı için hakkı verilmesi gereken kişilerdir. Fikrinin haysiyeti var mı yok mu o konuşulabilir vs. 'Müslümanlık adına desteğe giden yoktu' sözünün ayarı pek yok gibi çünkü Türkiye'de siyasi arenalarda dillendirilmiştir -Necmettin Erbakan vs.- Hatta de çeşitli 'oluşumlar' içinde de dile gelmiştir bu mevzular ve aksine pratik tavırda ortaya koyulmuştur. Onun dışında 'nereden biliyorsunuz gitmediklerini?' gibi ucuzcu laflar da etmek istemem ama sanırım bu kadar kapsamlı bir tespit yapmanız bu soruyu size sormaya itiyor. Yine müslümanlar sadece tek bir coğrafyada sınırlı değiller takdir edersiniz... Mücâdele için giden insanlar emin olun vardır. Deniz Gezmiş hususunda dediğim gibi, fikren itibar etmesemde -çünkü nisbet noktası önemli- sırf kendi inandığı fikrin itici aksiyoner tavrıyla hareket etmesi 'bugünün tatlı su müslümanlarına' ders olması gerekir diyerek kaba bir özeleştiri yapabilirim. Müslümanlar mutlak fikri kuşanarak aksiyoner tavrını da buna göre alırsa iş tamamdır.
5 önceki yanıtı göster
Oğuz okurunun profil resmi
cemo
cemo
eyvallah :) geniş bir ortam olsa güzel bir muhabbet olurdu. Nedeniyle niyesiyle vs... uzatmayayım.
1 sonraki yanıtı göster