Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sadi Çelebi

Sadi Çelebi
@sadicelebi
Bir yer var doğrunun ve yanlışın ötesinde… Seninle orada buluşacağız… (Rumi)
İş İnsanı
Yüksek Lisans
Afyonkarahisar
Elazığ
15 okur puanı
Aralık 2019 tarihinde katıldı
·
Puan vermedi
EĞİTİM SİSTEMİNE DAİR
Kitabın “IV. Müspet ve Kasik Eğitim” bölümüne dair çıkarımım; Bugün ki eğitim sistemi, mevcut dünya düzenine hizmet edecek, dizayn edilmiş topluma uyumlu bireyler yetiştirir. İnsanı özgün ve özgür kılmaz, tam aksine “ürün” haline getirir.
Doğu Batı Arasında İslam
Doğu Batı Arasında İslamAliya İzzetbegoviç · Ketebe Yayınevi · 20193,500 okunma
Reklam
216 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
21 günde okudu
Kitap, 12 rasyonel tespiti ele almış ve bu tespitlere ilişkin teist yaklaşım ile materyalist-ateist yaklaşımı mukayese etmiş, sonuç itibariyle 7 tane evrene ait, 5 de fıtrattan gelen olguları en iyi teizmin açıkladığını göstermiş. Bunun dışında kitap içinde verilen evrenin oluşumu ve yaşamın devamı ile ilgili bilimsel bilgiler, fıtrattan gelen soyut kavramların deney, gözlem bilgileri, açıklamalı örnekler bende ki “Bir yaratıcı var” inancını daha da perçinlememe neden oldu. Mutlaka okunması gereken güzel bir kitap.
Allah'ın Varlığının 12 Delili
Allah'ın Varlığının 12 DeliliCaner Taslaman · İstanbul Yayınevi · 2021667 okunma
481 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Aşk romanı sanıp önyargıyla yaklaştığım bir kitaptı ama yanılmışım. Hitler Almanya’sı zamanında Türkiye’de 2 yıl yaşamış bir bilim insanı (Maximilian Wagner)’nın yaklaşık 59 yıl sonra bir üniversitenin daveti üzerine yeniden Türkiye’ye gelmesi ve ona mihmandarlık eden bir bayan (Maya Duran)’nın hikayesi üzerine kurgulanmış roman. İçinde Yahudi, Ermeni ve Türk’lerin savaş zamanlarında yaşadığı çileler, sıkıntılar anlatılmış. Kitabın ana teması “Devletlerin stratejik politikalar diye adlandırdığımız ihtiras dolu oyunları yüzünden insanların yaşamlarının nasıl katledildiği” üzerinedir. Nitekim “her devlet az veya çok katildir” ifadesi ile özetlenmiş. Yukarıda strateji savaşları adeta bir oyun gibi dönerken, aşağıda hayatlar, hayaller gerçekten katledilmektedir. Kitap tarihsel bir çok konu içeriyor, Mavi Alay hadisesini ilk kez okudum, Struuma adlı gemide ölüme terk edilen insanları, Ermeni tehciri gibi konuları ustaca ele almış. Velhasıl; mutlaka okunması gereken muhteşem bir eser.
Serenad
SerenadZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2020136,7bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
264 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Tanrı mucizeleri kuantum dünyasıyla mı yapıyor?
Kitap, öncelikle Kuantum Teorisini anlamamızı, bu teorilere bağlı olarak gelişen felsefi yaklaşımları görmemizi hedeflemiş, bunu yaparkende konuyla ilgili bilim insanları ve filozofların görüşlerini derlemiştir. Makro dünya fizik yasaları ile mikro dünya dediğimiz kuarklar aleminin yasalarının aynı olmadığı izah edilmiş ama mikronun, makronun bir parçası olduğu düşünüldüğünde oluşan paradoksa dikkat çekmiştir. Asıl vurgu ise; Tanrı’nın mucizeleri yaratırken ve/veya yaşama direkt müdahale ederken kuantum dünyasını kullandığının, bu sayede makro dünyanın fizik yasalarını ihlal etmeden bu işi yaptığının düşünülmesi ve ayrıca özgür irade, bir beklenti öncesinde pozitif ve negatif düşünen kişilerin olayları aynı yönde etkilemesi gibi diyalektik olarak açıklanması mümkün olmayan tezahürler mikro dünya sayesinde mi oluyor sorusunu kafamıza bırakmıştır.
Kuantum Teorisi Felsefe ve Tanrı
Kuantum Teorisi Felsefe ve TanrıCaner Taslaman · İstanbul Yayınevi · 2010280 okunma
528 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
İslam’da Bilimin Yükselişi ve Çöküşü - Cengiz Özakıncı
İslam tarihinde bilime önemli katkı sağlamış birçok insan bulunmasına rağmen dünyada ki genel kanı, bilimin batı/hristiyan dünyası tarafından geliştirildiği yönündedir. Kitap, dinlerin, putperestlerin ve tanrıtanımazların tarih boyunca bilime nasıl yaklaştığını anlatmış ve İslam tarihinde bir dönem(750-1100 yılları arası) bilime çok önem verilmişken 1200’lü yıllarda bilimden kopuşun sebeplerini izah etmiş. Oldukça başarılı bir kitap, okuduğunuzda bilim ve din ilişkisi için kaydadeğer fikir sahibi olacağınızdan eminim. Eleştirel anlamda ise; Biraz karışık dizayn edilmiş, kronolojik sıra yok, yazar bazı fikirlerini sadece hatıratlara dayandırmış ve bence subjektif yansıtmış, gereksiz tekrarlar mevcut diyebilirim.
İslam'da Bilimin Yükselişi ve Çöküşü
İslam'da Bilimin Yükselişi ve ÇöküşüCengiz Özakıncı · Otopsi Yayınevi · 2016152 okunma
Reklam
152 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 saatte okudu
Sidharta - Hermann Hesse
MÖ 500’lü yıllarda yaşamış aslen bir Brahman olan ve ilerde Budizm’in kurucusu olacak Sidartha Gotama Sakyamuni’nin bilgelik arayışının ustaca bir kurguyla yazıldığı roman. Zamanın hiçliğini, her insanın tümüyle günahkar ve tümüyle bir Budha olamayacağını, aslında aynı kişi olan Sidharta ve Ulu Gotama’nın karşılaşmasıyla betimlemiş Herman Hesse... Nobel Edebiyat Ödülünü, şiirsel anlatım, kitabın felsefesi ve kurgusu arasındaki ilişki ve en önemlisi 2’inci Dünya Savaşının en kanlı dönemlerinde “içindekilerle beraber dünyaya saygı” konusunu ele alması sayesinde elde ettiğini düşünüyorum.
Siddhartha
SiddharthaHermann Hesse · Can Yayınları · 202038bin okunma