Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Thena

Thena
@sena_ozturk
Bu çağda, asıl önemli olan, önemli olmayandır!
Macera
Yaşanılanlar, görülenler ve öğrenilenler ne kadar acı olursa olsun, macera insanoğlu için büyük bir nimetti. Çünkü dünyadaki en büyük mutluluk, bu Dünya'nın şahidi olmaktı.
Reklam
Thena
2024 okuma hedefini ekledi.
2024 OKUMA HEDEFİ
0/30 kitap - %0 tamamlandı
Henüz kitap okumadı
30 kitap
0 sayfa
0 inceleme
1 alıntı
8 günde 1 kitap okumalı.
Thena tekrar paylaştı.
İnsan alıştığı, güzel bulduğu, kendine yakın bulduğu yerlerden ayrılırken sanki vücudunun bir kısmı­ nı orada bırakıyormuş gibi üzülür.
Sayfa 29 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Yaşamayı erteleyenlere…
Ey kör! Aç gözünü de düşlerden uyan. Simurg’u göremesen de bari küçük bir serçeyi gör. Kaf dağına varamasan bile hiç olmazsa evinden çıkıp kırlara açıl; böcekleri, kuşları, çiçekleri ve tepeleri seyret. Bırak dünyanın haritasını yapmayı! Daha hayattayken bir taşı bir taşın üstüne koy. Gülleri ve bülbülleri göremeyip gün boyu evinde oturan adam Dünyanın kendisini hiç görebilir mi?
Sayfa 21 - İletişimKitabı okuyor
Thena
Bir kitabı okumaya başladı
Puslu Kıtalar Atlası
Puslu Kıtalar Atlasıİhsan Oktay Anar
8.6/10 · 48,1bin okunma
Reklam
Dini deneyim hakkında
“Ve eğer, bu tür deneyimler, sizin ve sevdiklerinizin yaşamını daha sağlıklı kılıyor, daha çok güzelleştirip, daha tam ve doyurucu hale sokuyorsa, güvenle şunu söyleyebilir­siniz Bu, bana tanrının bir lütfudur.”
Sayfa 101 - OkyanusKitabı okudu
96 syf.
7/10 puan verdi
Jung’a göre din ve psikoloji ilişkisi
Freud’un arkadaşı psikanalistlerden biri olan Jung, din kavramına dostu kadar olumsuz bakmayarak insana olan faydalarıyla dini ele almayı tercih ediyor. Kitapta mitolojik bazı hikayelerden rüyalarda geçen figürlere kadar farklı alanlarda konulardan bahseden Jung, bütün bunların kollektif bilinçdışı olarak isimlendirdiği kavramı ile ilişkilendiriyor. Bunun bizi uykuda veya uyanık her konuda ve her zamanda etkilediğini söylüyor. Psikoloji severlerin okuyabileceği bir kitap.
Psikoloji ve Din
Psikoloji ve DinCarl Gustav Jung · Okyanus Yayıncılık · 2017567 okunma
96 syf.
7/10 puan verdi
Psikoloji ve Din
Psikoloji ve DinCarl Gustav Jung
7.8/10 · 567 okunma
112 syf.
7/10 puan verdi
Din bir yanılsama mıdır?
Freud’un dine/dinlere karşı giriştiği araştırma ve gerçekliğini ortaya dökme işinde dine son darbeyi indirdiğini düşündüğü kitabıdır. Ona göre din bir yanılsamadır. İnsanlığın şimdilik belki buna ihtiyacı vardır. Fakat bilim ilerledikçe artık dine gerek kalmayacaktır. Çok yakın zamanda dinler bırakılacaktır, demiştir. Ama günümüzden bakınca Freud’un yanıldığını görmek çok zor değil. İnsanlık Freuddan 100 yıl sonra bilimin çokça geliştiği bir dönemdedir. Fakat insan hala dine ihtiyaç duymaktadır. Çünkü anlam arayışına en iyi cevabı dinde bulmaktadır.
Bir Yanılsamanın Geleceği, Neden Savaş
Bir Yanılsamanın Geleceği, Neden SavaşSigmund Freud · Say Yayınları · 20221,655 okunma
Reklam
248 syf.
7/10 puan verdi
Çok tanrıcılıktan tek tanrıya nasıl geçildi?
Totem ve tabuda attığı temelin üzerine bu kitapla bir taş daha koyan Freud, bir Yahudi olmasına rağmen Musa peygamberin var olup olmadığını sorgulamayla işe başlıyor. Daha sonra var olsa bile onun bir Yahudi mi yoksa Mısırlı mı olduğu konusunda bir tartışmayı başlatıp Mısırlı olduğuna dair kanıtları sıralamaya başlıyor. Kendi psikoloji ekolü ile bağlantılı olarak bunu semavi dinler ve baba-oğul fikrinin çıkışına kadar bir kurgu içinde ele alıyor. Dinleri insanlığın yarattığına inanan Freud, Tanrıyı insanın baba figürü ve koruma arayışının bir sonucu olarak görüyor. İnanan insanlar için kabul edilmeyecek bu görüşleri, dünyaya ve tarihe kim ne demiş ne olmuş merakıyla arayanlar içinse farklı bir pencere sunuyor. Psikoloji ile ilgilenenlere Freudun Totem ve Tabu kitabından sonra seri olarak okumaya devam etmek üzere tavsiye ederim.
Musa ve Tektanrıcılık
Musa ve TektanrıcılıkSigmund Freud · Say Yayınları · 2019592 okunma
240 syf.
7/10 puan verdi
İnsanlık inanmayı nerden çıkardı?
Freud tüm psikoloji sistemini birbirine bağlamayı en iyi başaran psikologlardan biridir bence. Ortaya attığı Psikanaliz ekolü sadece bir ekolden daha fazlasıydı. Freud bir ideoloji üretmiştir diyebiliriz. Bu kitap onun bilimsel bazı ipuçlarının peşine takılarak yazdığı kuramları içermektedir. İlkel kabileler ve onların toplumsal kuralları totem ve tabu kavramları için ne ifade ediyor ve bunun günümüze yansıması nasıl olmuştur? Bu gibi pek çok konuya cevap aranan bu kitabı özellikle psikoloji ile ilgilenenlerin okumasını tavsiye ederim.
Totem ve Tabu
Totem ve TabuSigmund Freud · Say Yayınları · 20165,9bin okunma
163 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.