Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Otfried Höffe

Otfried HöffeFelsefenin Kısa Tarihi yazarı
Yazar
6.6/10
13 Kişi
76
Okunma
5
Beğeni
1.757
Görüntülenme

Hakkında

Otfried Höffe ( 12 Eylül 1943, Głubczyce, Yukarı Silezya, Almanya), Alman filozof ve profesör. 1964 yılından 1970’e kadar Münster,Tübingen, Saarland ve Munich üniversitelerinde felsefe, tarih, sosyoloji ve teoloji disiplinleri üzerine çalıştı. 1971 yılındaki tezi Aristoteles’in pratik felsefesi üzerineydi. 1970 ve 1971 yıllarında Columbia Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Münih Üniversitesi’nde profesör olarak “İnsanlığın Stratejileri” adlı tezini 1974’de yazdı. Tez “kamusal karar almanın etiği” üzerineydi. 1976 yılında Duisburg Üniversitesi’ nde ilk en yüksek profesörlük derecesini elde etti. 1978 yılından 1992 yılına kadar İsviçre Fribourg’da sosyal felsefe üzerinde çalıştı. Höffe ayrıca 1986-1998 yılları arasında Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü’nde sosyal etik üzerine okutmanlık da yaptı. 1992’den beri Höffe Tübingen Üniversitesi’nde kadrolu felsefe profesörüdür. Ayrıca Siyaset Felsefesi Araştırma Kurulu’nun başkanıdır.[1] 2002 yılında St. Gallen Üniversitesi’nde Höffe hukuk felsefesi üzerine daimi misafir profesör oldu. Onun başlıca ve en bilinen kitapları etik, hukuk felsefesi, ekonomi ve Aristoteles ile Immanuel Kant felsefeleriyle ilgilidir. Edebi Değerdeki Bilimsel Eserler için verilen Bavyera Edebiyat Ödülü’nü (Karl Vossler Ödülü) almıştır.[1] Hala Almanya’nın Tübingen şehrinde yaşamaktadır.
Unvan:
Alman Filozof ve Profesör
Doğum:
Almanya, 1943

Okurlar

5 okur beğendi.
76 okur okudu.
10 okur okuyor.
55 okur okuyacak.
8 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Eğer dünyada gerçek adalet olsaydı, bir yanda elindeki çok fazla parayı nasıl harcayacaklarını bilmeyenler varken, bir yanda da açlık çeken çocuklar olmazdı.
Reklam
Epikuros bütün felsefesini mezar taşındaki yazıda özetlemiştir. 'Ben varsam, ölüm yok; ölüm varsa, ben yokum.
Voltaire
"... söylediklerinizden tiksiniyorum, fakat bunları ifade edebilme hakkınızı ölümüne savunurum,"
Adaletten vazgeçilirse krallıklar büyük soyguncu çetelerinden başka nedir ? Agustinus
Adalet: Felsefi Bir Giriş
Adalet: Felsefi Bir Giriş
2024 yılı içerisinde bakmayı düşündüğüm kitaplar.. +neden okuyacaklarım listesine eklemedin de böyle ileti şeklinde yazdın bunları? -çünkü okumayı değil bakmayı düşünüyorum. baktıktan sonra okuyup okumayacağıma dair karar vereceğim.
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
126 syf.
6/10 puan verdi
·
28 saatte okudu
“Başkasının sana yapmasını istemediği şeyi sende başkasına yapma.” İlk defa bir kitabı okumak yerine dinledim. Kitapyurdu’nun sesli kitap dinleme özelliği sunan yeni uygulamasını keşfettim. İlgimi çeken ilk kitapta “Adalet:Felsesi Bir Giriş” oldu. Aslında hata yaptığımı biraz geç keşfettim çünkü bir felsefe kitabı okunurken bile anlaşılması zor
Adalet: Felsefi Bir Giriş
Adalet: Felsefi Bir GirişOtfried Höffe · Runik kitapevi · 202017 okunma
126 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Dinlerin, milletlerin ve geçmiş toplumların “Adalet” kavramını nasıl algıladığı konu alınmış. Tarihin çeşitli dönemlerinde filozofların ve milletlerin adalete bakış açısı ele alınmış. Aslın da çok basit bir şekilde “adalet” anlatılmış. Herkesin okuması gereken bir kitap. Helede çağımızda “adaletin” altı bu kadar boşaltılmışken.
Adalet: Felsefi Bir Giriş
Adalet: Felsefi Bir GirişOtfried Höffe · Runik kitapevi · 202017 okunma