Üstün Dökmen

Küçük Şeyler 1 yazarı
Yazar
8.0/10
2.927 Kişi
16,7bin
Okunma
1.162
Beğeni
33,5bin
Görüntülenme

Üstün Dökmen Gönderileri

Üstün Dökmen kitaplarını, Üstün Dökmen sözleri ve alıntılarını, Üstün Dökmen yazarlarını, Üstün Dökmen yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İkilemlerimiz ve İki Mantık +3
Ya hep - ya hiç, diğer bir ifadeyle yüz- sıfır, insan ilişkilerini zedeleyen, gelişmeyi engelleyen önemli bir ikilemdir.
İkilemlerimiz ve İki Mantık +3
Fiziksel bu gelişme, insanı ve günlük olayları değerlendirmede de yepyeni bir bakış tarzı kazandırdı bize, bugün, günlük yaşamda bazen Aristo, bazen kuantum mantığı kullanılabileceğimizi düşünüyoruz. Özellikle insan ilişkilerinde sürekli Aristo mantığı kullanmak çatışmaları ve stresi artıran bir yaklaşım oluyor.*
Reklam
İkilemlerimiz ve İki Mantık +3
Kuantum fiziği ortaya çıktığında, "1-0" mantığının atom altı parçacıklarda geçerli olmadığını gösterdi. Örneğin, fotonun ya dalga ya parçacık olması gerekirdi eski bakış tarzına göre. Üçüncünün imkansızlığı ilkesinden ötürü, aynı anda hem dalga hem parçacık olamazdı. Oysa kuantum fiziği, onun hem dalga hem parçacık olduğunu gösterdi
İkilemlerimiz ve İki Mantık +3
Özetleyerek ifade edecek olursak, olayları "1 veya 0" diye değerlendiren bir düşünce şeklimiz vardır. Buna, günlük yaşamda "Aristo mantığı" diyoruz.* Bu ifade, "ya hep ya hiç" anlamı taşır. Bu düşünme şekline göre, bir şey ya doğrudur ya yanlış, ya siyahtır ya beyaz. Griler yoktur.
Önemli olan elde edilenin dışarıdan ne büyüklükte göründüğü değildir. (...) sizin yaşam içinde hissettikleriniz önemlidir. Başkalarının sizin elinizde gördükleri zenginliklerle değil, siz içinizde hissettiklerinizle, yaşadığınız mutluluklarla zenginleşirsiniz, yaşama yerleşirsiniz.
Sayfa 215-216
Bu karikatürden çıkardığım hisse şu: Sizi kimin ne kadar sevdiği önemli değildir, sizin sevilmeye layık bir şeyler yapıp yapmadığınız önemlidir.
Sayfa 215
Reklam
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.