Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

A. S. Lavey

A. S. LaveyŞeytanın Kitabı yazarı
Yazar
7.9/10
46 Kişi
187
Okunma
26
Beğeni
8,2bin
Görüntülenme

Hakkında

Anton Szandor LaVey ya da gerçek adıyla Howard Stanton Levey, LaVeyan satanizm'i ve Şeytan Kilisesi'nin Baş Rahibi, aynı zamanda bir yazar, okültist, müzisyen ve aktör. Kökeni Avrupa'ya uzanan göçmen bir ailenin çocuğu olarak, 11 Nisan 1930 yılında Chicago'da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan beri müziğe duyduğu ilgi sayesinde, onbeş yaşındayken San Francisco Senfoni'de ikinci oboistlik görevine getirildi. İlerleyen yıllarda ise, trompet, trombon, klarnet ve keman çalma konusunda kendisini bir hayli geliştirmesine rağmen, 20li yaşlarında müziği bırakıp, sirk dünyasına adım attı. Kafes bakıcısı olarak başladığı yeni mesleğinde, zaman içerisinde ilerleme kaydederek, aslanlı gösterilere çıkmaya başladı; ama bir gösterisi esnasında yaralanınca meslek değiştirmek zorunda kaldı. Birkaç yıl sonra, çeşitli morglarda polis fotoğrafçısı olarak tekrar çalışma hayatına atıldı. San Francisco polis yetkilileri, ceset fotoğrafları çeken bu genç adamın egzantrik karakterini çabuk fark ettiler ve LaVey'i merkeze alıp gerçeküstü olaylarla ilgili telefonları cevaplandırmakla görevlendirdiler. Sonraki yıllarda kendisiyle yapılan bir röportajında, felsefi düşüncelerinin belirginleşmesinde, ceset fotoğrafçısı olarak çalışmış olmasının etkisini gizlemedi. Tüm bu süreçlerin ardından, 1966 yılının nisan ayında, harekete geçme zamanının geldiğine ikna oldu ve bir Şeytan Kilisesi kurarak gerek bu kilise, gerekse de kaleme aldığı kitaplar vasıtasıyla Satanist öğretisini yaymaya çalıştı. LaVey "Şeytan" ı gerçek bir tanrı veya varlık olarak değil, dünyevi değerlerin sembolü olan tarihi ve edebi bir figür olarak gördü. LaVey'e göre, önemli olan tanrı değil insandır. Şeytan'ı "insanoğlunu özgürleştiren isyan ruhu, reddin somut ifadesi ve uygarlığın ilerlemesini sağlayan gelişme güdüsü" olarak tanımlar. öğretisini; "Şeytani İncil", "Şeytanın Not Defteri" ve "Şeytani Törenler" kitaplarıyla açıkladı. Yine LaVey'e göre "şeytan" dinlere karşı bir semboldü. Antik İbranice ismine uygun biçimde, tarih boyunca "muhalif" olanı temsil etmişti. Dinlere, insanın hayvansal özünü reddeden ya da kısıtlayan kurallara karşı bireyin özgürlüğünü temsil ediyordu. Dolayısıyla dinlere şiddetle muhalifti ve kutsal kitaplardaki öğretilerin tam tersini uygulamanın insanlık için tek çıkar yol olduğunu savunuyordu. LaVey insanı Nietzsche'yi çağrıştıran bir yaklaşımla "üstün varlık" olarak tanımlar. "Sadece istediğimiz zaman, istediğimize karşı iyi davranmalıyız. Kimse bize hep iyi olmamız gerektiğini söyleyemez. Eğer biri seni hırpalıyorsa sen de onu ezip yok etmelisin" der bir eserinde. 29 Ekim 1997 akşamı, 67 yaşındayken, bir kalp krizi sonrası yaşamını yitirmiştir. Vasiyeti üzerine mezar taşında: "Hayattaki tek pişmanlığım yersiz yere iyi olduğum anlardır." yazmaktadır.
Tam adı:
Anton Szandor LaVey (Howard Stanton Levey)
Unvan:
ABD'li Okültist Yazar
Doğum:
Chicago, ABD, 11 Nisan 1930
Ölüm:
San Francisco, ABD, 29 Ekim 1997

Okurlar

26 okur beğendi.
187 okur okudu.
15 okur okuyor.
156 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
-II- 7. "Bir şeye ve her şeye inanmakta acele etmeyen kimsenin zekası yüksektir, çünkü tek bir yanlış ilkeye inanmak bütün ahlaksızlıkların başlangıcıdır."
Sayfa 13 - 6:45 Yayınları bir "Kaybedenler Kulübü Tribidir.", Yayın Yönetmeni: Kaan Çaydamlı - Şenol Erdogan, Kapak Tasarımı: Erol Egemen "Kim Lan Bu Erol Egemen :)", 2.Baskı, KadıköyKitabı okudu
Reklam
"Herkesi sevemezsiniz; bunu yapabileceğinizi düşünmeniz bile saçmadır."
Sayfa 55 - 6:45 Yayın, 2.Baskı, Çeviri: Sibel Hacioğlu, KadıköyKitabı okudu
İnsanlar günah çıkarıyor ki vicdanlarını rahatlatabilsin ve dışarı çıkıp tekrar günah işleyebilsin, hatta genellikle aynı günah.
Bırakın yerleşmiş safsatalar tahttan indirilsin, kökleri kazılsın ve yok edilsin, çünkü onlar, düşünce ve eylemlerin gerçek asaletinin önünde duran bir tehdittir!
Gerçek şu ki, insanları özgür kılacak denildi. Sadece gerçek hiç kimseyi özgür bırakmadı. Zihinsel kurtuluşu getirecek olan tek şüphe.
A. S. Lavey
A. S. Lavey
Reklam
Herkesi sevemezsiniz, bunu yapabileceğinizi düşünmeniz bile saçmadır...
A. S. Lavey
A. S. Lavey

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
184 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
#kitapyorum Kitap da satanizm tanımı ve satanizmin bir din olmadığı daha çok bir felsefe ve hristiyanlık karşıtlığının Şeytan kavramında simgeleştirilmesi olarak öne çıkarılmakta. İnsanların işlediği tüm günahları neden sadece şeytana yükleme yaptığı konusun da sorgulama yapıyorsunuz. Satanizm, şeytana tapınmanın ötesinde bir çeşit inanış veyahut tapınmadan çok, ironik bir din karşıtı varoluş manifestosu olarak anlatılmakta. insanın kendisini yine kendi varoluş özünden yaratması gerektiği gerçeğini çok güzel bir dille anlatmış. Şimdi kalkıp da bu kitabı herkese öneriyorum dersem beni aforoz ederler :D yorumumdan yola çıkarak okurum diyen arkadaşlara öneriyorum sadece
Şeytanın Kitabı
Şeytanın KitabıA. S. Lavey · Altıkırkbeş Basın Yayın · 2012187 okunma
184 syf.
9/10 puan verdi
Satanizmin öğretisini içeren Anton Lavey tarafından yazılan bir kitap. Çevirisinin fazla kaliteli olduğu söylenemez. Bu yüzden doğru düzgün bir konu bütünlüğü kafamda oturmadı. Lavey'in ateistik satanizmin savunucusu olduğu dile getirilir fakat büyüsel ritüellerden detaylarıyla bahsetmesi, satanist ayinini tarif etmesi gibi içerikler, ateizmin materyalist temeliyle bağdaşmadığı aşikardır. Dünyada hakim bir karanlık gücün varlığına inanırım. Kitabın bana en büyük katkısı bu karanlık gücü bir nebze olsun tanımak ve onu besleyen etkenlerin neler olduğuna dair ipuçlarına sahip olmak oldu. Fakat Lavey'in tamamen dürüst olmadığı kanaatindeyim. Satanizmde kurban ritüeli olmadığını dile getirmiş. Fakat kitapta bahsetmese bile bir çok büyüsel ayinlerde kurban ritüeli yapıldığı bilinir ve satanistlerin bunu uyguladığı da doğrulanır. Kendisinin ateistik öğretiye sahip olduğunu dile getirmesini gibi bunun da yanıltıcı bir bilgi olduğunu düşünüyorum.
Şeytanın Kitabı
Şeytanın KitabıA. S. Lavey · Altıkırkbeş Basın Yayın · 2012187 okunma
184 syf.
6/10 puan verdi
·
27 günde okudu
İlk başta kitabı sadece meraktan aldım ve kitapta ki fikirlerin hiçbirine katılmayacağımdan son derece emindim.Ama kitabı okumaya başlayınca bir çok sayfada durup uzun uzun düşündüm.Kitaba karşı çok büyük bir önyargı olduğunu da farkettim,bu kitabı okuduğumu söylersem "Ee şimdi satanist misin?" diyecek insanlar olduğunu tahmin ediyorum Hayır güzel kardeşim,kitabı okudum ve katıldığım çok yer oldu ama yok kitaptan gizemli bir el çıkıp beni zorla satanist yapmadı.Hatta kitapta yazar bir şeyi sorgulamadan kabul eden insanın-kendilerinden olsa bile- ahmak olacağını önemle vurgulamış. Kitap Satanizmin La Vey ekolüne inananların kabul ettiği As Lavey tarafından yazılan bir kitap.Bu ekolün incili gibi düşünebiliriz.Hristiyan mitolojisine ağır ve mantıklı eleştirilerde bulunulmuş.Kitabın felsefe kısmını zevkle okudum ama büyüler ve ayinler anlatılmaya başlanınca aşırı sıkıdım ve son 50 sayfayı göz ucuyla geçtim hemen.Ama satanistlerin ne düşündüğünü merak eden ve önyargısının esiri olmayan insanlara tavsiyemdir.
Şeytanın Kitabı
Şeytanın KitabıA. S. Lavey · Altıkırkbeş Basın Yayın · 2012187 okunma