Avram Ventura

Bilgelik Ağacının Gölgesinde yazarı
Yazar
8.1/10
12 Kişi
55
Okunma
5
Beğeni
2.053
Görüntülenme

Hakkında

Avram Ventura : Bütün ailenin biricik çocuğuyum. Ne amcamın bir çocuğu oldu, ne de benim bir kardeşim... Bu nedenle biraz içedönük büyüdüm. Lise son sınıfa kadar edebiyat en kötü derslerimin arasındaydı. Nasıl olduysa bir yıl içinde doyumsuz bir kitap okuma uğraşına girdim. Haftada birkaç tanesini rahatlıkla bitirebiliyordum. Bu birikim edebiyat derslerimi bir anda düzelttiği gibi beni şiiri sevmeye ve yazmaya yöneltti. Öyle bir tutkuyla şiir yazmaya koyuldum ki günde en az bir tane bitirmek için kendimi zorluyordum. Gerçi çoğu bir şeye benzemiyordu; ama onlar daha sonra yazacaklarıma birer basamak oluşturdukları için yararlı da sayılabilirler. Yıl 1968, ilk şiirim Hafta Sonu Dergisi'nde yayınlandı. Daha sonra üniversite yaşantısı başladı. Okula sürekli gitmediğim için okuyup yazmaya zaman ayırabiliyordum. Yine aksatmadan İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansman Bölümünü bitirdim. Bu arada Varlık, Yeditepe, Soyut, Güney gibi o günün önemli dergilerinde yazı ve şiirlerim yayınlanmaya başladı. Attilâ İlhan'ın yönettiği Demokrat İzmir Gazetesi Edebiyat Eki'ni önemle eklemek gerekir. şu anda İzmirli şair ve yazar diye anacağımız dostların birçoğu bu sayfalarda yer almışlardır. 1975 yılında evlendim. Sırasıyla bir oğlum ve bir kızım oldu. Bu çocukları yetiştirme süresi içerisinde, doğru dürüst ne okuyabildim, ne işe yarar bir şeyler yazabildim; ancak 1985 yılından sonra eski çalışma düzenime kavuşabildim. Nitekim ilk şiir kitabım da yine önceki birikimlerle aynı yıl yayınlandı: Sevgidir Yaşayan.
Unvan:
Türk Deneme Yazarı

Okurlar

5 okur beğendi.
55 okur okudu.
58 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İki nokta arası..
Bir yazar için noktalar, boğuştuğu tümcelerden sonra yeni bir tümceye başlayıncaya kadar birer soluklanma ânıdır. Yazarın çabası, metin yazıldığı sürece devam eder. Kimi sanatçı için, içinde yer aldığı bu yaratma süreci Sisyphos işkencesinden farklı değildir. İrlandalı şair ve oyun yazarı Oscar Wilde'ın şu sözleri, yazarın çabasını çok güzel özetliyor: "Bütün sabah bir şiirimin baskı provası üstünde çalıştım ve bir virgülü attım. Öğleden sonra bu virgülü geri koydum." Yazar, güzele ulaşma yolculuğunda, bir virgül için koca bir gününü harcayabiliyorsa, tüm bir yapıta nokta koymak için yaptığı zorlu çalışmayı düşünsenize.
Hepsinden önemlisi, kendimi tanıyorum! Japon şair Tachibana Akemi'nin bir şiirinde dediği gibi: Ne zevktir Rastgele elime aldığım bir kitapta Tıpkı kendim gibi bir insanla Karşılaşıvermem
Reklam
Reklam