Film Arası Dergisi

Film Arası Dergisi - Sayı 56 dergisi
Dergi
9.0/10
6 Kişi
6
Okunma
9
Beğeni
990
Görüntülenme

Film Arası Dergisi Sözleri ve Alıntıları

Film Arası Dergisi sözleri ve alıntılarını, Film Arası Dergisi kitap alıntılarını, Film Arası Dergisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
... Son 20 yıldır büyük konu ve senaryo sıkıntısı çeken Hollywood için özellikle Uzakdoğu, Latin ve Kıta Avrupası hikâyeleriyle birlikte üçüncü dünya hikâyeleri büyük önem kazanmıştır. Amerikan sineması bu bağımsız ve güzel sinema örneklerinin içini boşaltarak, yağmalayarak ve tahrip ederek melez yeni filmler yaratmaya çalışmaktadır.
Mualla Sürer
Mutlu muydu sanatçı? Kim bilir? Bilinen tek şey, yalnızlığıydı. Küçücük bir evin tek odasında kalıyordu. Hastaydı. Kalbi vardı. Zaman zaman soluk almakta güçlük çekerek, dört adımı ardı ardına atamayacak kadar hastaydı, Türk sinemasının ölümsüz Mualla Sürer "Bedia" sı... Ancak çalışması gerekiyordu. Zorunluydu buna. Elinden tutan da yoktu, "Artık sen dinlen ablacığım. Biz sana yardımcı oluruz" diyen de... Çaresizdi. Ama, aç ve muhtaç değildi kimseye. Olmak da istemiyordu. Yaşının 75, kalbinin hasta olmasına aldırmaksızın çalışıp duruyordu. Gururuna yediremiyordu kapısını çalmayan insanların kapısını çalmaya. Film setlerinden çıkmıyordu. Son güne kadar da çıkmadı. Tek gözlü evinin geçimi, kalbini yaşatacak ilaçların parası için film şirketlerinden gelen en küçük teklifleri bile kabul ediyordu. Rol seçecek, düşünecek zamanı yoktu. Yapayalnızdı. Hem de öyle bir yalnızlık ki, Azrail'in karşısında bile. Evinin pencere kenarında yakalamıştı ölüm onu.
Sayfa 43 - Ahmet OlcayKitabı okudu
Reklam
Mikro düzeyde fotoğraf karelerinden oluşan sinema anlatısının, fotoğrafçılık sanatının önüne geçerek, bu karelerin bir kurgu dahilinde sirkülasyonunu tesis etme işlevi bulunuyor. Pastoral atmosferlerin uzun süreli planlar eşliğinde sıklıkla kullanıldığı filmlerin birer fotoğraf galerisine dönüşmemesi için bu mantıksal bağlantıyı kurması gerek. Sinemamızda bu bağları gevşek tutan hatırı sayılır ölçekte film mevcut. İzleyiciye birbirinden bağımsız olarak keyifli görüntüler sunabiliyor olmasına karşın, üzerinde muhakeme yapılabilecek bir iz bırakamıyorlar ne yazık ki.
Sayfa 11 - Ahmet DeydinKitabı okudu
Aaaa aynı biz
İran filmlerinin birçok festivalde kazandığı başarıyı ülke içinde takdir edenler olduğu gibi, festivallerde ödül kazanan bu filmleri beğenmeyenler de vardı. Festivale katılan filmler halkın ilgisini çekmediği gibi filmlerin "Farsi film" ve "Batıcı, avangard (öncü), festivallik" filmler şeklinde ayrılmalarına da sebep olmuştur.
Sayfa 25 - Gökşen AydemirKitabı okudu
Bu Toprağın Ustası Lütfi Akad
... Zira Akad, kendisinden öncekilerin izlediği yolda yürümeyi kabul etmemiş, köklü değişimlerin yaşandığı 60 ve 70'lerde halkı eğitilmesi, aydınlatılması gereken kalabalıklar olarak görmemiştir. Aksine halkın tarihten aktarılmış köklü tecrübelerle kendisine özgü bir anlayış, yaşayış ve kültür oluşturduğunu savunarak bu kültürün "anlaşılması" gerektiğini söylemiştir. İşte bu yüzden toplumun temel değerleriyle çatışmak yerine bu yargıları sorgulayan, yer yer mutedil bir dille eleştiren bir dil tercih etmiştir.
Sayfa 41 - Suat KöçerKitabı okudu
Sinemada Din Algısı
Dinî anlatımın doğrudan değil arka planda alt metin olarak verildiği filmler günümüzde daha yaygındır. Batı filmlerinin çoğunda oyuncunun boynunda görülen bir haç bile dinî mesaj içeriklidir. İşlediği herhangi bir konu içerisinde hayatın bir parçası biçiminde toplumun dinî duyarlılıkları filmlerinde doğal olarak yansımaktadır. Batı sinemasında kullanılan bu tür dinî imgeler seküler algının bir parçası olarak görüldüğü hâlde, Müslüman dünyanın yaptığı ya da yapacağı filmlerindeki İslami öğeler ayrımcılık ve ötekileştirmeyle karşılaşmaktadır.
Sayfa 28 - Yücel TansukerKitabı okudu
Reklam
23 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.