Neşe Düzel

Korkusuz Tarih yazarı
Yazar
8.0/10
2 Kişi
21
Okunma
0
Beğeni
826
Görüntülenme

Neşe Düzel Sözleri ve Alıntıları

Neşe Düzel sözleri ve alıntılarını, Neşe Düzel kitap alıntılarını, Neşe Düzel en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Savaş düzenine alışanlar barışa izin vermezler.
Sayfa 124 - Selis yayınlarıKitabı okudu
GÖZLERİMİ BAĞLAYIP, BENİ ÖNCE TAVANA ASIP ÇARMIHA gerdiler ve elektrik şoku verdiler. 16 ya da 17 Ekim 1981 tarihiydi. Polis soruşturma bölümünde her odadan işkence çığlıkları geliyordu ve o sırada radyo açıktı, Evren radyoda, "Türklerin karakterinde işkence yoktur" diye bağırıyordu. Tam boğulmak üzereyken, kafamı klozetten çıkarıyordu. Bir saatten fazla sürdü bu işkence. Her tarafımdan su gibi kan akıyordu. İşte yedi gün poliste böyle işkence gördüm. Çenem ortadan ikiye bölündü. Bakın... Dizlerime çok vurdular. Bakın... Doktor falan yok, kendi kendine kaynadı çenem de bütün kemiklerim de... Doktor, "Soyunun, muayene edeceğim" dedi. Ben perdenin ar- kasında soyundum. İçeri girdiğinde korktu. Etrafındakilere, "Bu, bu- rada mı böyle oldu?" diye sordu. Sadece kemik kalmıştım. İçeri 75 kilo girmiş, 43 kiloya düşmüştüm. Bir gün x gazetesinin Diyarbakır'daki muhabirini benimle röportaj yapması için cezaevine getirdiler. Sonra gitti, 'Diyarbakır cezaevi güllük gülistanlıktır dedi.
Sayfa 37 - Selis yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Türkler Kürtlerin duygularını ve düşüncelerini bilmiyor. Kürtler, Türklerin duygularını ve düşüncelerini biliyor mu? Aynı ülkede yaşayan bu insanlar birbirlerini tanıyorlar mı? Hayır, tanımıyorlar. Ama Türkiye'de Trabzonlu da Yozgatlı da tanınmıyor. Zira tanıma sadece aynı dili konuşmakla olmaz. Türkiye'de feodal kalıntılar hâlâ varlığını sürdürüyor. Bir ülkenin bütünleşmesini sağlayan unsur, pazar ilişkileridir. Bir ülke, merkezî bir pazar ekseninde örgütlenmediği sürece bütünleşemez. Türkiye henüz tam manasıyla kaynaşamadı.
Sayfa 131 - Selis yayınlarıKitabı okudu
Utanç verici!!!
Diyarbakır Askeri Cezaevi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra yaşanan işkencelerle dünya çapında tanındı. İngiliz The Times gazetesi Diyarbakır cezaevini dünyanın en kötü şöhretli on cezaevisi arasına sokmuştur. 1981 ve 1984 yılları arasında cezaevinde otuz dört kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi sakat kaldı. Cezaevi hakkında belgeseller çekildi ve kitaplar yazıldı. Nisan 2011'de Diyarbakır Cezaevi Gerçeği İle Yüzleşme Adalet Komisyonu 1980-1984 arasında Diyarbakır cezaevinde işkence uygulamasından sorumlu tuttukları kişilerin kimliklerini açıklamıştır.
Sayfa 43 - Selis yayınlarıKitabı okudu
Şivan Perwer
Lideri eleştirdiği için aforoz edilmek sadece diktalarda görülür!!!
Sayfa 223 - Selis yayınlarıKitabı okudu
Dersim Türkiye'nin en fazla okuyan yeridir. Okuma oranı yüzde yüzdür.
Sayfa 206 - Selis yayınlarıKitabı okudu
Reklam
14 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.