Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Seyyid Hüseyin Nasr

Seyyid Hüseyin NasrGenç Müslümana Modern Dünya Rehberi yazarı
Yazar
Editör
8.3/10
123 Kişi
666
Okunma
114
Beğeni
10,3bin
Görüntülenme

Seyyid Hüseyin Nasr Gönderileri

Seyyid Hüseyin Nasr kitaplarını, Seyyid Hüseyin Nasr sözleri ve alıntılarını, Seyyid Hüseyin Nasr yazarlarını, Seyyid Hüseyin Nasr yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Arap yazısının yönü olan sağdan sola bir doğru çizmekle, insanın vücudunun sol yanında bulunan kalbe doğru çemberden merkeze doğru yönelen bir hareket sembolize edilmekte ve güzel biçimlerde olan kelime oyunları ile uğraşmakta da insan, ruhunun dağılmış ölülerini merkezlerine geri getirmektedir.
“Tabiatla insan arasındaki barış ve uyum gerçekleşmedikçe insanlar arasında barışın sağlanması imkansızdır.”
Reklam
İnsan rûhu madde dünyasında bir tutsak olarak kısılmış durumdadır ve başlangıçta inip geldiği ışıklar dünyasına yeniden dönebilmek için buradan kurtulmalıdır.
İkinci kısım İslam İlimleri: Kainatın Niteliksel İncelenişi Kainatın prensibi aynı anda hem varlık hem bilinç hem de saadettir. Bu nitelikler alemin atardamarlarından akmaktadır çünkü alem o prensibin bir tezahürüdür.
Sayfa 28
Reklam
İbn Sina
"Sonraki yıllarımda, on sekiz yaşında bir gençken bildiklerimin dışında hiçbir şey öğrenmedim."
·
Puan vermedi
Başka Bir Tabiat Tasavvuru
(0-44 s.): modernizm ve mekânsızlaşma
Seyyid Hüseyin Nasr
Seyyid Hüseyin Nasr
, 68’de Londra’da gerçekleştirdiği konferanslar dizisinde insan ve çevresini (surroundings) modern döneme göre tahlil etmiş. İnsanın etrafını saran mekânsal kapsamın tarihsel yaklaşıma nazaran nasıl farklı algılandığını bilgi felsefesi çatısında yeniden
İnsan ve Tabiat
İnsan ve TabiatSeyyid Hüseyin Nasr · İnsan Yayınları · 0105 okunma
Firdevs
Avrupa dillerindeki (Cennet karşılığında kullanılan) paradise sözcüğü ve aynı zamanda Arapça’saki firdevs sözcüğü, bahçe anlamına gelen, Avesta’ya ait pairi-daeza sözcüğünden türemiştir.
El-Kindî
"Gerçeği itiraf etmek ve bize hangi kaynaktan gelirse gelsin, ister önceki kuşaklarca, isterse yabancı halklarca sunulmuş olsun, özümlemekten utanmamalıyız. Gerçeği arayan için gerçekten daha değerli hiçbir şey yoktur; gerçek hiçbir zaman kendisine ulaşanı ucuzlatmaz ve alçaltmaz; aksine onu onurlandırır ve ona soyluluk kazandırır."
Reklam
Fakat, nasıl yere ekilen bir tohum bir ağaç hâlinde büyür ve ancak belli bir zaman geçtikten ve uygun bir topraktan beslendikten sonra meyve verirse; tıpkı bunun gibi, İslâm medeniyetinin ağacı da kalp ve san'at düzlemindeki meyvelerini de İslâm'ın devraldığı önceki medeniyetlerin miraslarından da beslenerek yüzyıllar sonra vermiştir.
| MÜSLÜMANLAR NEDEN ORUÇ TUTAR?
| MÜSLÜMANLAR NEDEN ORUÇ TUTAR? – Müslümanın Bedensel ve Ruhsal Miracı, Ramazan | Bazı gerçekler o kadar belirgindir ki, normal durumlarda tartışıma götürmezler. Fakat en belirgin gerçeklerin şüphe bulutlarıyla sarıldığı bir zamanda insan bunları tartışmaya zorlanmaktadır. İşte böyle bir gerçek de insan yaşamında zühd unsuruna duyulan
Sayfa 305
Nokta
El-Kehf ve’r-Rakīm fī Şerh-i Bismillâhirrahmânirrahīm adlı kitabında, Abdülkerim el-Cîlî, noktanın bölünmez öz olduğunu (el-cevheru’l-basît), diğer harflerin ise bileşik (el-cismü’l-mürekkeb) olduğunu yazar. Nokta, ilahi öz/zâtı sembolize etmekte olup ona işaret eder.
1.051 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.