Sosyoloji Divanı

Sosyoloji Divanı - Sayı 11 dergisi
Dergi
8.0/10
6 Kişi
53
Okunma
34
Beğeni
966
Görüntülenme

Hakkında

Sosyoloji Divanı, yılda iki kez yayımlanan bilimsel hakemli bir dergidir. Sosyolojinin yanı sıra diğer sosyal bilim disiplinlerine ait yazılara da yer vermektedir. Dergi, her yıl Ocak-Haziran ve Temmuz-Aralık aylarında yayımlanır. Sosyoloji Divanı’nın yayın dili Türkçe’dir. Gerekli görüldüğü takdirde farklı dillerdeki yayınlara da yer verebilir. Sosyoloji Divanı’nda telif makalelerin yanı sıra çeviri, deneme, sadeleştirme ve kitap değerlendirme çalışmaları yayımlanır. Sosyoloji Divanı’na yayımlanmak üzere gönderilen makaleler, Yayın Kurulu tarafından incelendikten sonra konunun uzmanı en az iki hakeme gönderilir ve her iki hakemden de olumlu rapor gelmesi halinde yayımlanır. Hakem görüşlerinin çelişik olduğu durumlarda, üçüncü bir hakeme başvurulur. Yazıların, yayımlanıp yayımlanmayacağına ya da derginin hangi sayısında yayımlanacağına editörler karar verir. Kitap değerlendirme yazıları hakeme gönderilmez ve Yayın Kurulu kararı ile yayınlanır. Dergiye gönderilen yazılar yayımlanmasa bile geri gönderilmez. İstendiği takdirde hakem raporları yazara gönderilir.
Doğum:
Ocak 2013

Okurlar

34 okur beğendi.
53 okur okudu.
7 okur okuyor.
27 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
... “Göç bir yer değiştirme hali olmanın ötesinde, uzun soluklu olduğunda aynı zamanda habitat değişimini imler. Mukim olunan bir yaşam alanından bir başka yaşam alanı ya da alanlarına geçiş şeklinde gerçekleşen bu yer değiştirme olayı sadece fiziksel değil, üretilen ve içerisinde var olunan habitusun da beraberinde taşınmasını kapsamaktadır. Böylelikle girilen yerlere kültür ve kimliğin tüm bileşenleri de eşlik etmektedir.” E. ULUTAŞ
Sınır genel anlamda "biz"i "öteki"nden ayırmanın güçlü bir aygıtı olarak işlev görüp, dışlama ve dahil etmeyi ifade eder... Bu açıdan teritoryal sınır, tam da sosyolojik bir olgudur. Zira insanları veya toplumları bir coğrafya üzerinden tanımlamayı, ayırmayı, kontrol etmeyi vs. ifade eder. Bu bağlamda sınır sosyolojisi, insanların sınırlara bağlı olarak kendilerini nasıl tanımladıklarından, onları nasıl algıladıklarından, sınır insanların ya da topluluklarının karşı tarafla kurdukları sosyal, siyasal, ekonomik, dinsel, kültürel vs. ilişkilere kadar geniş bir alanla ilgilenir.
Sayfa 243 - Çizgi Kitabevi/Özel Sayı/Asırlık SosyolojiKitabı okudu
Reklam
Reklam