Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

yeşim

ne halt etmeye?
Spinoza'nın veya ona benzer başka bir ifritin hipofizini aşılayıp köpekten olağanüstü yüksek bir canlı yaratmak mümkün ama insanın aklına şöyle bir soru geliyor, ne halt etmeye? Açıklayın bana lütfen, herhangi bir köylü karısı ne zaman isterse doğurabilecekken, yapay yöntemle Spinozalar üretmenin manası ne?.. (...) Doktor, insanoğlu bu konuda kendi başının çaresine bakıyor ve evrimsel düzen içerisinde her yıl yığınla musibetin içinden sebatla seçmek suretiyle yerküreyi süsleyen onlarca dahiyi meydana getiriyor.
Sayfa 111 - Türkiye İş Bankası Kültür yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Köpek sabrının ödülü olarak cennete gidiyorum. Ey, hunhar insanlar, neden kıydınız bana?
Sayfa 18 - Türkiye iş bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
Anlaşılan ölmek için henüz erken. Umutsuzluğa düşmek gerçekten günah belki de.
Sayfa 9 - Türkiye iş bankası kültür yayınlarıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ey, yüce efendim! Bak bana. Ölüyorum. Ruhumuz köle, kaderimiz soysuz!
Sayfa 8 - Türkiye iş bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
En önemli şey gözlerdir! Tıpkı barometre gibidirler. Kimin ruhunda büyük bir kuraklık var, kim durduk yere böğrüne tekmeyi yapıştırabilir, kim kendi gölgesinden korkar, hepsini ele verir.
Sayfa 7 - Türkiye iş bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
Reklam
yeşim
@yesimmz·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Paris ve Londra'da Beş Parasız
Paris ve Londra'da Beş ParasızGeorge Orwell
7.8/10 · 6,4bin okunma
297 syf.
3/10 puan verdi
Fazla meraklı oluşumun cezasını çekiyorum. İlk kitap idare ederken 2.kitap insanı sinir krizine sokacak cinsten. Hani senin olayın? Senin kurgun nerde? 300 sayfa boyunca aptal, ergen, özgüveni yerlerde, sürekli milletin onayını arayan, ağlak, ana kuzusu bir kızın dırdırını bana neden anlattın yazar? Tanrıçanın Savaşı'ymışmış.. neyin savaşı
Tanrıçanın Savaşı
Tanrıçanın SavaşıAimee Carter · Ephesus Yayınları · 2012613 okunma
297 syf.
3/10 puan verdi
Tanrıçanın Savaşı
Tanrıçanın SavaşıAimee Carter
7.8/10 · 613 okunma
Reklam
319 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
24 saatte okudu
Güzel, sürükleyici bir kitaptı ama eksik olduğu yönler de vardı. Fantastik serileri sevdiğimi herkes bilir, bu kitap da fantastik kurgu bakımından güzeldi ancak yunan mitolojisi de en az vampir, kurt-adam kurguları kadar sıradanlaştı. Bu kitap da kurgusunu yunan mitolojisinden almış. Kitap konusuna değinmek istemiyorum, arka kapak yazısının okunması yeterli bence. Karakterler bakımından ana karakterimiz Kate'e bir anlam veremedim açıkçası, "böyle bir kızmış" diyebileceğim tam olarak belirli bir kimliği yok. Kitap boyunca bir öyle bir böyle davrandığı için ısınamadım. Henry'de aynı şekilde bazen mesafeli bazen de yakındı ve bu ikili ilişki bana yüzeysel geldi. Kitapta eksik bulduğum diğer nokta da tahmin edilebilir olması. Yazarın okuyucuyu şaşırtmak istediği konular beni şaşırtmadı, her şey tahmin ettiğim gibi ortaya çıkınca herhangi bir heyecan yaratmadı bende. 3 kitaplık bir seri ama ben sonradan seriye çevirilmiş olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilk kitabın bitimi sanki ikinci bir kitapta her şey devam edecek gibi durmuyordu. Şuandaki haliyle hikayesi tamamlanmış bir kitap gibi. Sürekli eleştirir gibi oldum ama kötü bir seri değil sadece Cassandra Clare, Susan Ee'nin serileri gibi bağımlısı olacağım bir seri değildi. 6 buçuktan 7lik bir seri :)
Tanrıça
TanrıçaAimee Carter · Ephesus Yayınları · 2012859 okunma
200 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Modern klasiklerin içinde en sürükleyici olan kitap buydu sanırım. Tabii daha hepsini okumadım ama yine de okuduklarım arasında en akıcı, kurgudan koparmayan kitap, benim için Bir Elin Sesi Var oldu. Okurken insanı "devamında ne olacak?" merakında bırakıyor. Anthony Burgess'dan okuduğum ilk kitaptı (evet, evet "Otomatik Portakal"ı hâlâ okumadım, çok fazla lafı geçen, popüler olan kitapları okuyasım gelmiyor ne yapayım, aranızda benim gibi olanlar var biliyorum). Yazarın tarzı bana diğer bir İngiliz yazar olan George Orwell'ı anımsattı. Sanki İngiltere'nin havasında bir şey var, yazarların anlatımlarının samimiliği, akıcılığı, eleştirel bakışları aynı hamurdan yoğrulmuş gibi. George Orwell'daki kadar yoğun bir şekilde toplumsal eleştiri olmasa da Anthony Burgess'da Howard karakteriyle dönemin değişimini, eski değerlerin kayboluşunu, medyanın yetersizliğini eleştiriyor. Değişik bir karakter Howard, düşünce yapısı, düşünme şekli farklı. Bu yüzden kitap boyunca kendini açıklama, ifade edebilme çabası var. Hâlâ tam olarak anlayabilmiş değilim açıkçası. Howard'ın, eşi Janet'e olan sevgisini, sadakatini çok sevdim. O kısımlar çok tatlıydı, beni hikayeye bağlayan da bu oldu sanırım ama Janet'ı sevdiğimi söyleyemem. Tüketim çılgınlığına kapıldığımız şu dönemde herkesin okuması gereken bir kitap. Aslında insanların oturup adam akıllı kitap okuması gerekiyor, sadece bu kitabı okumakla düzelecek bir durum değil. Yine de çok paranın manasızlığını anlamamızda bir fikir edindirdiği kesin.
Bir Elin Sesi Var
Bir Elin Sesi VarAnthony Burgess · İş Bankası Kültür Yayınları · 20141,165 okunma
563 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.