Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

HNur KYHN

Fikir Savaşları
Savaş, her zaman tankla, topla, tüfekle olmaz. Gün olur, zihinlere saldırı başlar. Oradaki savaş, cephedekinden çetin olabilir. Bedeni eğitmek, zihni eğitmekten bir adım daha kolaydır. Zihinlerin içerisindeki savaşta, hedefi şaşırmak, kaybeden taraf olmak demektir. Bugünün gençlerini, dönemin şartlarını göz önünde bulundurarak yetiştirmek gerekiyor. Değerler eğitimi denen bir gerçek var. Değerler ne demek? Asırların tecrübesi, kıymeti, hazinesi demek. Parayla alınamaz, dünya malı serilse önüne, sahip olunamaz; eğer nasipte yoksa o başka. DEĞERLER, KOLAY KAZANILMAZ. Kazanılmadığı gibi kolay da bırakılmaz, bırakılamaz, bırakılmamalı… ÇALIŞMAK, BİR ERDEMDİR, DEĞERDİR. Bugünün gençleri şüphesiz türlü engellerle karşı karşıyalar. Fakat her ne olursa olsun, tarihin her döneminde her insan, hayatın belli zorluklarıyla başbaşa kaldılar. Ve deyim yerindeyse kendi göbeklerini kendileri keserek yollarına devam ettiler. Gençler, nasıl ki doğru eğitimle, azimle ve çalışkanlıkla Çanakkale’de cepheyi terk etmedilerse, bugün de zihinlerini gizli/aşikâr düşmandan korumayı öğrenecek bir eğitim almalılar. Toprak kaybedilirse vatan, zihinler kaybedilirse gelecek elden gider…
İnsan ve hayat
Reklam
Bu bağlamda, Sultan Abdülhamid Han Hazretlerinin, Çanakkale’de yitirilen Darülfünun’a ve genç nesillere hitaben; “Eyvah! Gözbebeklerim gitti.” haykırışı, daha bir anlam kazanıyor. Yine, İngiliz General Aspinall Oglander’in: “Biz, Çanakkale Savaşları’nı kaybettik ancak, bu savaşın bizim için en büyük kazanımı, Türkiye’nin okumuş gençliğini, dolayısıyla geleceğini ellerinden almamız olmuştur.” demesi de işin bir başka boyutunu gözler önüne seriyor.
...Toprak kaybedilirse vatan, zihinler kaybedilirse gelecek elden gider…

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kimin hikayesini yaşıyorsun ve hikayenin neresindesin?
Sözlü kültürümüz şifalı sohbetlerde dinlediğimiz hikayeler, hayatımızı şekillendirirken “story atmak, durum paylaşmak” için yapay hikayeler sardı etrafı. Bazen de özel tezgâhlarda örülen hikaye kalabalığında yaşıyoruz. Soru net: Kimin hikayesini yaşıyorsun ve hikayenin neresindesin?
İnsan lazımdı insana. Canına can, Yanına dost, Evine neşe, Gönlüne sürur, Varlığıyla mutlu edecek iyi gelen İnsanlar lazımdı.
Reklam
İnsan işte diyorsun, bir var bir yok. Bir damla sudan yaratılmış, nihayetinde bir katre, kimi zaman hikmetleri göremeyen bir âmâ, zamanın hükmünde bir yaprak gibi savrulan, gençliği daim kalacak sanan, âlemlerin içinde bir küçük katre.
~Şeb-i Yeldâ~
"En uzun gece" En kısa gün en mutlu olduğun, en uzun gece ise bir derdin müptelası olduğun zamanın adıdır.
Önde olmak örtünün ardında olmaktır
İnsan, bu tarihteki kadar, hiçbir zaman dilimizde, günümüzden daha karışık görünmemişti. Sanki herkesin kafası karışmış, uçakta bagajlar kaybolmuş ve mecburen üzerindekini giyivermiş insanların çağındayız.
Niyet hayır, akıbet hayır. Semaya açılan eller olmasa da kalplerden geçen temenniler vardır.
Reklam
Aile Kalkanınızı Kuvvetlendirecek 5 Tavsiye
1.Kişi, Hazreti Allah’ın hakkına ve kul hakkına riayet etmeyi öğrendikçe hataya düşmekten ve gafletten muhafaza olunur. Ailenizde, bu iki hakkın önemini sık sık konuşun ve hayatınızda tatbik edin. 2. Zengin insan, Hakk’ı bilip ona teslim olan, fakir ise Hakk’ı bilmeyen ve ondan uzaklaşandır. Evinizde gerçek zenginliği aile boyu yaşamaya çalışın ki aile kalkanınız güçlü olsun. 3. Cahil kimse, ateşiyle yakmasa bile kıvılcımıyla insanlara zarar verir, Ârif’in ise güzel kokusu ona yaklaştıkça artar. Ailenizi güzel kokuların olduğu yerlere yakın tutmaya çalışın. 4. Kendini bilen insan, başkalarının övmeleriyle mağrur olmaz, onlardan etkilenmez. Kendini bilme nimetini evinizde geliştirmeye çalışın ki sosyal medyanın mağrurluk girdabı, sizi ve ailenizi içine çekmesin. 5. En sadık kul, bütün amellerini sırf Allah rızası için yapar. Evlatlarınıza ve kendinize Hazreti Allah’a giden yollar ile ondan uzaklaştıranları bir pratik halinde öğretmeye çalışın.
İkna edilmişler, bir süre sonra su koyuverebilir ama İNANMIŞLAR asla hedefinden şaşmaz, başarır.
41 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.