PROMETHEUS

PROMETHEUS
Bilge kendi kendisiyle yetinir. (Seneca)
Şu köyün en yoksullarından biriyim; ama bir şeye aklım çok erer! Bir adam ufak mufak bir meslek başına geçti de cımıcık ileri gitti mi, deral bozulur! Eskiden boksa, bombok olur!
Sayfa 218·Kitabı okudu
Edebiyat
Reklam
Ak bulutlar gibi başının iki yanını saran filik saçlarının arasında yüzü, dünyanın bolluklu çağlarını yaşamış insanın yüzü gibi görünüyor. En güzeli, güzelleri, tatlıyı, tatlıları yaşayıp doymuş. İçinde bir özlem, bir yazıklanma yok o yıllara. Biliyor geçenin geçip gittiğini, gidenin gelmeyeceğini. Ağı çivi, yoksul, onurla yaşayıp gidiyor gene.
Sayfa 217 - Literatür yayıncılık·Kitabı okudu
Edebiyat
"Onun orasını karıştırma! Köroğlu aleyhisselamın dönemi değil dönem! Karşındaki herifler senden güçlü. Para onlarda, mülk onlarda. Güç kuvvet onlarda. Köy mühürü dersen, o da onlarda. Helbet gık diyemezsin..."
Sayfa 216 - Literatür yayıncılık·Kitabı okudu
Edebiyat
...Dost yoook, destek yok! Arka yoook, sargın arkadaş yok! Gözü kör olasi yoksulluk!!!
Sayfa 214 - Literatür yayıncılık·Kitabı okudu
Edebiyat
‘Yüreğim ceviz kabuğunun içine girdi!’
Sayfa 214 - Literatür yayıncılık·Kitabı okudu
Edebiyat
Reklam