Ekim

Ekim
@2017ekimi
Genelde yapmaya en çok korktuğumuz şey, yapmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz şeydir.
Sayfa 63 - İnkılap Kitapevi, 2008·Kitabı okudu
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Konuşma adı verilen unutulmuş becerinin gücünü yeniden keşfedin.
Parkinson Yasası Nedir? (Mutlaka Okumalısınız!)
Parkinson Yasası'na göre, bir görevin önem ve güçlülüğü, onun tamamlanması için tanınan süreye göre artacaktır. Az sürenin sihri de budur. Size, bir projeyi tamamlamanız için 24 saat versem, zaman baskısı, sizin o işi bitirmeye odaklanmanızı sağlar; yeni temel önceliklerle uğraşmaktan başka seçeneğiniz yoktur. Aynı işi tamamlamanız için size 1 hafta versem, bunun altı gününü, o işi gözünüzde büyüterek geçirirsiniz. Size iki ay versem, bir zihin canavarına dönüşür. Az sürenin ortaya çıkardığı ürün, yoğun konsantrasyon gerektirdiği için eşit ya da daha yüksek kalitede olacaktır.
Sayfa 95 - İnkılap Kitapevi, 2008·Kitabı okudu
Donanımdaki tüm kusurları gidermeye çalışmak yerine, sahip olduğunuz becerilerin üzerine gitmek, çok daha eğlenceli ve kazançlıdır.
Sokrates
Yaşam ancak ne yaptığınızı düşünürseniz yaşanmaya değer. Sorgulanmamış bir varoluş koyunlara uygundur, insanlara değil.
Sayfa 15 - Alfa·Kitabı okudu
Felsefe