Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atsız

Üçüncü ve son seviyeye derin trans ya da uyurgezer (somnam-bulistik) transı adı verilir. Hipnozcuların kullanmayı tercih ettiği se viye budur çünkü özelliklerinden biri “hipnoamnezi”dir.
Reklam
İkinci seviye, benim çalışmalarımda tercih ettiğim orta dereceli transtır. Bu seviyede hasta daha rahat, zor ve karmaşık alıştırma tel kinlerini kabul etmede daha yetkindir.
İlk seviyeye hafif trans adı verilir. Bu seviyede hasta rahatlamış tır ve büyük olasılıkla hipnoz edildiğini hissetmez

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Peki ya hipnozun farklı seviyeleri ya da evreleri? Günümüzde bilim adamları hipnozu elliden fazla seviyeye ayırırlar, ancak ben daha basitleştirmek için hipnozu üç temel seviyeye ayıracağım.
Hiçbir şekilde havaya yükselme, havai fişekler, herhangi bir uyku ya da zombi etkisi olmaz.
Reklam
Üçüncü olarak da benim “hareketsizlik” olarak adlandırdığım durum vardır.
İkincisi, vücu dunuzdaki bütün kaslar daha gevşektir (Bazı insanlar dalgalanıyormuş gibi, bazılarıysa ılık bir his ya da karıncalanma hisseder. Çoğu insan özellikle ellerinde ve ayaklarında ağırlık hissi duyar).
BİLİNÇLİ BELLEK
Birincisi, dikkatiniz tam bilincin yüzde 25’lik etkinliğine karşı lık neredeyse yüzde 100 daha odaklanmış haldedir.
Beynimizin tam bilinçli hali çalışırken hem bilinçli hem de bi linçsiz belleğimiz faaliyettedir. Üç istisna dışında hipnozun fiziksel deneyimi bilinçli halinizle aynıdır.
Hipnoz kısaca tam bilinçli belleğinizi bir kenara bırakıp, doğru dan bilinçaltı belleğinizle ilgilenmektir ve hipnozun hiçbir evresin de uykuda olmazsınız.
Reklam
Hipnoz edildiğinizde alfa düzeyinde olursunuz. Peki neler yaşar sınız? Gerçekten hipnotik trans nasıl bir şeydir?
Zihinsel faaliyetlerin bir sonraki bölümü teta olarak adlandırılır. Bu bölüm hafif uyku sırasında faaliyet gösteren bilinçaltının bir parçasıdır.
İkinci bölüm, bilinçaltı belleğine karşılık gelen ve bizim hipnoz da ilgilendiğimiz alfa düzeyidir. Alfa düzeyi yüzde 95’ten yüzde 100’e kadar konsantrasyon etkinliğiyle tanımlanır.
Beynimizin bu bölümü her gün yaklaşık 16 saat çalışır ve temel görevi bedenin, kalp atışı, nefes alma, böbrek fonksiyonları, sindirim gibi yaşamsal fonksiyonlarını düzenlemektir.
Tam bilinçliliğin olduğu ilk bölüme beta adı verilir.
1.222 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.