İlkcan

"... Hatta muhtemelen sizin göreviniz, benimki de, sadece henüz doğmamış birine tohum vermek olacaktır. Bugünün işi yarın hasat edilir. Ayrıca gelecekte bir yerde doğacak bu kişinin de yine bizden biri olması mümkündür. Öyle bile olsa, zaman bir yanılsama olduğu için bizi. görevimiz anlık sonuçlar üretir."
Sayfa 128·Kitabı okudu
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?

İlkcan

, bir kitap okudu
Puan vermedi·80 syf.·
2020 46. kitabı
Benim ana ilkem şundan daha fazlasını içermiyor: "Deneyimin senin kendi olmanı, örneğin kendi bireyselliğinin doğru ifadesini desteklediği o yolun ve o iradenin peşinden git. Hiçkimse aynı türden varlıklarla yakından ve sorumlu biçimde alakadar olmadıkça kendi bireyselliğinin farkına varamayacağı için o kişi kendini bulmaya çalıştığında egoist bir çöle çekilmiş olmuyor. Kişi ancak kendini karşılaştırma şansına sahip olduğu ve kendiyle arasında ayrım yapabildiği bazı kişilerle, genel olarak pek çok kişiyle derinlemesine ve koşulsuz ilişkide olduğu zaman kendini keşfedebilir. Son derece egoist olan biri Everest dağının ıssızlığına çekilecek olsaydı kibirli meskeninin rahatlığı hakkında bir çok şey keşfederdi fakat kendi hakkında nerdeyse hiç bir şey. Örneğin önceden bilemediği hiçbir şey keşfedemezdi... "
... Belki, bugünkü bildiğimiz tüm bilgiler ve ben bilirim edasıyla iddia ettiğimiz her doğru yarın değişecek, ama değişmeyecek olan tek bir şey olduğunu biliyorum: " BAĞ KURMAK, birlikte anlamlı olduğumuzu, bütünün bir parçası olduğumuzu derinlerde hissetmek ve bu yolda birini koşulsuz sevmek, yerini hiçbir desteğin, otun veya vitaminin alamayacağı en etkili ilaçtır. "
Sayfa 299·Kitabı okudu