Hiçç

Kurana yemin etmeyi ilkellik sayan modern laik devletler çocuklarımıza ve insanlarımıza and içmeyi öğretiyorlar, bana da and içmenin ne demek olduğuna bir tanım yapmak düşüyor müsaade ederseniz? And içmek, ateist yeminidir!
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Sokakta Nike şapka takıp, Shakira dinleyen, yabancı sigara içen bir çok gencin kendisi ve ailesi Müslüman. Şimdi bu çocuklara medrese ağzıyla yaklaşınca bizden bir şey anlamıyorlar. Onları yargılamak yerine seviyelerine inmemiz gerekiyor. Çağın dili ve işleyişini geri plana atarak o seviyeye inemezsiniz.
İnsanlar âlimi ulemayı bıraktı. Google’a sorup danışmadan, bakmadan kimse mutmain olmuyor. Müslüman, Müslüman ile fikir anlaşmazlığına düşüyor, kavga ediyor fakat ( Google ve Yahoo mezhepleri) ayrı arama motorları oldukları hâlde uyum içinde paslaşıyor.
Her şeyin konumundan saptırıldığı cinselliğin pornoya döndüğü hemen hemen herkesin hem oyuncu hem de seyirci olduğu bir dünyada sahne diye bir şey kalmamıştır. Çünkü her yer sahneye dönmüştür. Müstehcenlik sahnenin ortadan kaybolarak her şeyin amansız bir şekilde saydamlaştığı yerde başlamaktadır.
Medya çağı bir gösteri çağı 'dır. Gösteri çağı'ysa , ideolojinin yerine kozmetiğin geçtiği, hakikatın imaja yenik düştüğü , her şeyin eğlenceli bir biçimde sunularak içeriksizleştiği , müthiş bir enformasyon bombardımanının insanları parçalara ayırarak tepkisizleştirdiği , hafızanın kaybolduğu , algılama ve muhakeme yeteneğinin azaldığı bir dönemdir.