Fırat'ın batısındaki Hıristiyanlar merhametsizdi. Yalnızca kötülük, acımasızlık, kalın kafalılık ve kötü bir zeka vardı. Bunlar bilhassa papazlar, keşişler ve piskoposlardı.
📚🔔 Tatil zili çaldı!
Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞
Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Zengi, bizim Süryani kilisemizi ziyaret etti ve güzelliklerini dikkatle inceledi. Frankların adetleri gereğince ipe asılmış iki büyük çanı onlara hediye olarak verdi.
1137'de Bizans İmparatoru John'da, Suriye'yi istila etme hevesi uyandı. Rum, Frank, Alman ve Macarlardan müteşekkil 400 bin kişilik bir ordu toplayıp Kilikya sahilleri boyunca ilerlemek amacıyla hazırlık yaptı.