Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ayşe Dilara

Ayşe Dilara
@Ayse_Dilara
hayır, anlatamadım.
iü|tde
18 Haziran
36 okur puanı
Aralık 2018 tarihinde katıldı
191 syf.
·
Puan vermedi
Coşkuyla Ölmek
Coşkuyla ÖlmekŞule Gürbüz
8.4/10 · 1.889 okunma
Reklam
"Kulluğun özü" olarak nitelendirilen dua hakkında Yüce Rabbimiz, "Bana dua edin ki duanız icabet edeyim." buyurarak müminin kendisine yönelmesine her an karşılık vereceğini hatırlatır. Zira dua insanın varoluş nedenidir. Kul, duası sayesinde Allah katında değer kazanır. Bu konuda Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulur: "(Resülüm!) De ki: Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin!"
Sayfa 197 - OTTOKitabı okudu
Bireyin bugünkü en büyük sorunu tabii olamamaktır. Tabii olamayan insan da kendisi olamamakta ve başkasının rolünü oynamaya kalkışmaktadır.
Sayfa 175 - OTTOKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kimselerin gelip geçmediği bir dağ başında yalnız olsak bile bayram edeceğiz, çünkü bayram içimizdedir; bir mümin, bayramını gittiği yere götürecek kadar güçlü bir insandır. Bayramı şenlendirecek de bizleriz.
Sayfa 147 - OTTOKitabı okudu
Bayram, (...) merhamet kuraklığı çeken insanlığın merhameti yeniden kuşanması için tutuşturulmuş bir rahmet meşalesidir.
Sayfa 140 - OTTOKitabı okudu
Reklam
Hz. Peygamber, bir hadisinde, "Bir bardak su ile de olsa mutlaka sahura kalkın," buyurmuştur. Sahurun en önemli amaçlarından birisi, her şeyden önce tabiatla birlikte uyanmaktır. Uykuyu bir tarafa bırakıp dirilmedir.
Sayfa 95 - OTTOKitabı okudu
Mirac, göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur.
Sayfa 82 - OTTOKitabı okudu
Hayâ, iyi işleri yapmaktan kaçmamak, kötü işleri yapmaktan çekinmektir. Hz. Peygamber (sas.) hayâyı, bir insanın hayatta oluşunun göstergesi olarak vasıflandırmıştır. (...) Böylece hayâsını kaybeden hayatını; diri, yaşayan bir insan olma özelliğini kaybetmiş demektir. Dolayısıyla hayâ, hayattır.
Sayfa 80 - OTTOKitabı okudu
(Güzel bir söz), kökü sağlam, dalları göğe yükselen bir ağaç gibidir. Bu ağaç Rabbinin izniyle her zaman meyvesini verir. Öğüt alsınlar diye Allah insanlara misaller getirir. Kelime-i habisenin (kötü bir söz) durumu da; yerden koparılmış, ayakta durma imkanı olmayan kötü bir ağacın durumu gibidir.
Sayfa 65 - OTTOKitabı okudu
İnsanın yeryüzünü imar etmesi, umrana varması, medeniyet kurması öncelikle kendi gönül dünyasını imar etmesine bağlıdır. Kalpleri ve gönülleri imar etme merkezleri mescid ve camilerdir.
Sayfa 51 - OTTOKitabı okudu
Reklam
Hz. Peygamber'in dilinden sadakayı şu şekilde tarif etmek mümkündür: Sadaka, kişinin Rabbine, kendine ve bütün insanlara karşı sadakatini gösteren her davranıştır. Yani sadaka, sıdk üzere olan sadıkların davranışıdır.
Sayfa 48 - OTTOKitabı okudu
Salih amel sahibi istikamet üzere olan mümindir. Ki istikamet de imanın zorunlu neticesidir.
Sayfa 42 - OTTOKitabı okudu
Gün geçmiyor ki annesini babasını hunharca katleden evlat haberleri gündemimizi işgal etmesin, ciğerparelerini akıl almaz yöntemlerle katleden anneler, babalar, toplu katliamlar artık sıradanlaştı. Bilim adamları, uzmanlar, siyasetçiler bütün bunların sebeplerini derin psikolojik, sosyolojik tahlillerde arayadursun, aradığımı bütün sebepler bizi şefkat ve merhametten uzaklaşmış paslı yüreklere, nasır tutmuş, katılaşmış kalplere götürecektir.
İlahî rahmetin tecelli etmediği yüreklerde merhamet tahakkuk etmez. Merhametsiz yüreklerde sevgi, şefkat, ülfet, refet, rikkat bulunmaz.
Sayfa 37 - OTTOKitabı okudu
İlimsiz bir irfan, tek başına bizleri maksada ulaştıramayacağı gibi, irfana dayanmayan bir ilim de her zaman eksik kalmaya mahkûmdur. Bu yüzden bilgimizin içselleştirilmesi, derunumuzda bir mana kazanması, hazmedilmesi, pratiğe aktarılması, kısaca ilmimizin irfana dönüşerek gönüllerimizi kemale erdirmesi gerekmektedir.
Sayfa 23 - OTTOKitabı okudu
316 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.