Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Demet

Demet
@BioDemet
Biyolog
Amasya
Malatya
137 okur puanı
Şubat 2016 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Sabitlenmiş gönderi
"Başınıza ne gelirse gelsin, zahirde ne görünürse görünsün, endişelenmeyin, tasalanmayın zira inanıyorsanız üstünsünüz."
Reklam
Demet
Bir kitabı okumaya başladı
Hasta Değil Susuzsunuz
Hasta Değil SusuzsunuzKemal Özer
8.5/10 · 76 okunma
216 syf.
9/10 puan verdi
·
34 saatte okudu
Bu kıymetli kitap, temel de Ramazan ruhuna uygun beslenme anlayışı; orucun sıhhatine zarar vermeden iftar ve sahurda beslenme biçimi noktasında yol gösterici olmakla birlikte, genel olarak Ramazan'da yapılacak ibadetlerimiz noktasında da bizlere rehberlik yapıyor. Okuyanı aydınlatacak bu güzel kitabın okunmasını tavsiye eder, sonda sürpriz tariflere de yer verildiğini belirtmek isterim.
Bir Ömür Ramazan
Bir Ömür RamazanKemal Özer · Ketebe Yayınları · 202067 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
216 syf.
9/10 puan verdi
·
34 saatte okudu
Bir Ömür Ramazan
Bir Ömür RamazanKemal Özer
9/10 · 67 okunma
"Ramazan; tefekkür etmek, muhasebe yapmak, arınmak, daha az yiyerek beden temizliği yapmak, daha fazla yardımlaşmak, daha yoğun ibadet, zekât, sadaka, iyilik, yetimleri daha fazla hatırlamak, yoksulu daha fazla gözetmek, teravih, sahur, iftar, sohbet, muhabbet demektir. Bu sayede de ruhu ve bedeni dinlendirmektir."
Reklam
"Unutmamalıyız ki, Ramazan ayının asıl amacı şatafatlı sofralar, gösteriş, riya, israf, kilolarımıza kilo katmak, ürünleri fahiş fiyata satarak fırsatçılık yapmak mutfaklara daha fazla gıda sokmak değildir."
"Ramazan bize daha az yemeyi, daha az uyumayı, daha az israf etmeyi öğretmek için, unuttuğumuz güzel hasletleri hatırlatmak için, cennete gidişi kolaylaştırmak için, kısaca madden ve manen arınmak için var! Bize düşense bunun gereğini yapmak!"
Sayfa 142Kitabı okudu
" Resulullah (s.a.v), Allah-ü Teâlâ'nın şöyle buyurduğunu bildirir: "Ademoğlunun her ameli kendisi içindir, oruç hariç, O Benim için işlenen bir ameldir ve mükâfatını Ben veririm!" devamında ise şöyle buyururlar: "Oruç günahlara karşı bir kalkandır."
"Ramazan'da, ruh, dünyanın ağır hallerinden; beden, dünyanın maddi kirlerinden; nefs ise bitmek tükenmek bilmez arzularından arınamıyorsa ne kıymeti kalır? Bunlara engel olan şey ise çok yemek, çok yemek, çok yemektir. Ramazan'da da çok yiyen insanın oruç tutmayandan ne farkı kalır?
"Topluma 'Ramazan nasıl bir aydır?' diye bir suâl yöneltsek acaba nasıl bir cevap alırdık? Galiba ezici çoğunluk 'oruç ayı' diye cevap verirdi. Bu elbette doğru ama son derece de eksik bir cevap. Ramazan ayı için söylenebilecek en iyi şey, 'insanın fabrika/yaratılış ayarlarına dönme ayı' olsa gerektir."
Reklam
"Teravih, Resulullah aleyhissalâtu vesselam, Hz. Ebubekir (r.a) ve Hz. Ömer'in hilafetinin ilk döneminde ferden kılındı... Aslında Hz. Peygamber (s.a.v) teravih namazını başlangıçta kendisi cemaate bizzat kıldırmış, ancak ümmetinin yükünü artırabileceği endişesiyle bu uygulamadan vazgeçmiştir...Hz. Ömer (r.a), Übey b. Kâ'b (r.a)'den cemaate teravih namazı kıldırmasını istemiş ve bu uygulama günümüze kadar devam edegelmiştir."
"Teravih aslında dinlenmek demektir. Her dört rekâtta bir biraz ara verilip dinlenilerek kılındığı için bu ismi almıştır... Bazı yerlerde her dört rekâtta çok kısa aralar verilerek salâvat-ı şerife getirilir, ilahiler okunmaya devam edilir..." (Amasya Sultan 2. Beyazıt Camii ♡)
"Kalbe; tefekkür, huşu içerisinde Kur'an okumaktan daha faydalı hiçbir şey yoktur."
"Sahabenin en seçkinlerinden biri olan Abdullah İbn-i Abbas (r.a), Kur'an-ı mânâsını düşünerek az az okumayı, düşünmeksizin tamamını okumaktan daha çok sevdiğini söyler."
"Amellerin en hayırlısı, Kur'an okumaya başlamak ve hatmetmektir. Kur'an okuyan Mü'min, turunç meyvesi gibidir. Kokusu ve tadı güzeldir..."
"Yahudilerin zulümleri ve birçok kimseyi Allah yolundan alıkoymalarından dolayı daha önce kendilerine helâl kılınmış tayyib nimetleri onlara haram kıldık."
920 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.