Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

eliff

eliff
@Birbilenemisorsak
Okuduğum kitapların hiçbiri öğretmemişti bana nefreti, size bunca kini hangi kitap öğretti?
“Bir zamanlar olduğumuz yere dönmeliyiz” Andrei Tarkovsky “Hem aklımda hem de bedenimde aynı anda ayrılamam. Bu yüzden tek kişi olamıyorum. Kendimi aynı anda sayısız şey olarak hissedebiliyorum. Fazla büyük usta kalmadı. Zamanımızın gerçek kötülüğü budur. Kalbin yolları gölgelerle kaplanmış. Yararsız görünen seslere kulak vermeliyiz. Okul
Reklam
PANTOLONLU BULUT'dan (Giriş)
Pelteleşmiş beyninizde kirden parlayan bir kanepede yan gelip yatan semiz bir uşak gibi hayal kuran düşüncenizi, kanlı bir yürek parçasıyla tedirgin edeceğim, dalga geçeceğim, geberesiye küstah ve zehir dilli. Tek bir ak saç yok ruhumda, yaşlılığın çıtkırıldımlığı yok onda! Dünyayı bozguna uğratarak sesimin gücüyle yürüyorum -
Atatürk'ün son günlerinden bir anı Hastalığının ilerlediği günlerde Atatürk günler süren uykulara dalmaktadır. Kendine gelir gelmez de, ne kadar uyuduğunu sormaktadır. Bir gün yine dalar, üç gün üç gece uyur. Çevresindekiler, bunu öğrenince sinirleneceğini, moralinin daha da çok bozulacağını düşündükleri için, uyanınca üç gün değil de üç saat uyuduğunu söylemeyi kararlaştırdılar. Durumu Atatürk'ün manevi kızı küçük Ülküye de anlattılar. Ona ne söylemesi gerektiğini de öğrettiler. Sonunda Atatürk uyandı ve her zaman yaptığı gibi hemen Ülkü'yü çağırtti. Ona, "Ülkü, ne zamandan beridir uyuyorum ben?" diye sordu. Ülkü, konuşulduğu gibi, "Üç saatten beri." dedi Bakışları dalgınlaşan Atatürk, elini yüzüne götürüp uzayan sakallarını sıvazladı. Ülkü'ye dönüp, "iyi ama, bu sakal üç saatlik sakal değil ki Ülkü." dedi."

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
1 Eylül Dünya Barış Günü
1 Eylül 1939 tarihinde 20. yüzyılın en kanlı savaşını başlatan Nazi orduları Polonya’ya saldırarak bir dünya savaşının başlamasına, bu süreçte milyonlarca kişinin ölümüne ve sakat kalmasına sebep olmuşlardı. Bugün 1 Eylül 2014, Hitlerci Alman Nazi ordularının 1 Eylül 1939’da Polonya’ya saldırmasının 73. yıldönümü. Bu saldırıyla başlayan II. Dünya Savaşı 60 milyon insanın ölümüne yol açtı. Savaşta en en ağır kayba uğrayan Sovyetler Birliği tek başına 25 milyonun üzerinde insanını kaybetti. Savaş bittiğinde, ilerici insanlık, kapitalizmin yol açtığı bu felaket unutulmasın diye, bu günü Dünya Barış Günü ilan etti. Daha sonra SSCB ve Varşova Paktı’nın dağılmasından sonra, Birleşmiş Milletler 21 Eylül gününü Barış Günü olarak kutlanmasına karar verdi. Türkiye bu günü 1 Eylül’de kutlamaya devam etmiş..
Eğer bir yerlerde bilime, demokrasiye, barışa, aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa, sönmeye hakkın yoktur. Işıyacaksın! Ölüme saniyeler kalmış olsa bile..
Reklam
İntikam iyi bir şey değil, Mathilda. İnan. Unutmak daha iyi..
Puşkin, "Övgüyü de iftirayı da umursama, ne hakaretten kork ne çelenk iste ve tartışma aptalla." der..
646 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.