Neslihan

Neslihan
@Brem77741
Kendini yetiştirmeye geliştirmeye çalışan kötülüğe rağmen iyilik zorluğa rağmen bir kolaylık vardır demesini bilmeye çalışan acize..vesselam
Sağlık Teknikeri
İlahiyat/Sağlık
4 Kasım
485 okur puanı
Şubat 2020 tarihinde katıldı
10/10
·192 syf.··
2024 6. kitabı
·
22 günde okudu
·
Okunma: 05 Mayıs 2024 20:17
Gerçekten çok güzel kitaptı. Şöyle ifade edebilirim ki sizlere seans tadında söyleşi gibi sanki yazar evet aynen diyormuşsunuz da devamında kurulan cümleler buna tanıklık eder gibi yavaş okunması gereken ve her bir cümlesinden çok büyük anlamlar çıkartabileceğiniz çok başarılı olan ek olarak bakış açınızı değiştirip ufkunuzu açabilecek kitaplardan biri olmuş .Deneme olarak geçiyor ama çok çok başarılı buldum tavsiye ederim.
Bazı Yaralar YararlıdırSelen Baranoğlu · Doğan Novus · 202446 okunma
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
10/10
·160 syf.··
Beğendi
·
2023 8. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 15 Ocak 2023 00:00
Bu kitabı kişisel gelişmeyin diye yazdım, TOPLUMSAL gelişin. Etrafa da gram katkınız olsun. Ahmet Şerif İzgören Burada Müjdat Gezen in bir yazısı var onu da eklemek istedim "Bu kitabında diğer
Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi BağlardıAhmet Şerif İzgören · Elma Yayınevi · 20196,1bin okunma
Puan vermedi·270 syf.··
2023 6. kitabı
·
17 saatte okudu
·
Okunma: 11 Ocak 2023 11:45
Aniden kaybolan genç bir kız: Mine... Âşık olduğu kızı arayan bir MÎT görevlisi: Sedat. Yasak bir aşk. İstihbarat örgütünün içindeki entrikalar. Askerlerle, sivillerin çatışması... Günümüz İstanbul'undan renkli insan portreleri. Karanlık sokaklarda soluk soluğa bir koşuşturma. Örgüt evlerine düzenlenen baskınlar, yargısız infazlar, kayıtlara geçmemiş ölümler. Kayıtlara geçmemiş ölümlerin parçaladığı yaşamlar... Türkiye'nin yakın geçmişine insani bir bakış... İlaveten üniversite hocalarının körlük bu ve benzeri kitapları zorunlu tavsiye etmelerindeki amaç ne olabilir.(Bundan mütevellit bu ara evde zorunlu olaraktan alınan kitapları okuyorum.) Bu kitapta bir adam var iki kadını seven bir kadın var iki adamla birlikte olan.Gayri ahlaki imgeler gençliğe normal gibi gösteriliyor.Sevgi bu kadar onursuz olmamalı sevgi ahlakı çökertmemeli.Neticesinde şahsi yorumum, boşanmak diye bir sey var gayri ahlaka ve zinaya yol açmadan.
Sis ve GeceAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201324bin okunma
Puan vermedi·264 syf.··
2022 26. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 25 Aralık 2022 00:00
Üniversiteyi yeni kazanmış, kendisini ve çevresini yazdığı hikayelerine aktaran, kalbi imanla dolu genç bir kız… Neye inandığını bile düşünmeyen, hayatın zevklerinin peşinde bir
Benim Çiçeklerim Ateşte AçarAhmed Günbay Yıldız · Timaş Yayınları · 20121,489 okunma
9/10
·83 syf.··
Beğendi
·
2022 26. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 25 Aralık 2022 00:00
“Romalıların kölesi büyük filozof Epiktetos, bütün yaşamını mutluluk ve sakinlik yolunda harcamıştır. Yetkileşmek yerine gelişmeyi vurgular ve günden güne geliştiren erdemli bir yaşamı savunmuştur.” “Ey yolcu, yol hazırlığını yap ve koyul yola; şunu bilerek: Hür kişi sadece karakterinde hür olan kişidir. Kişi hürriyetinin ölçüsü bizzat kendi doğasında bulunur, Ve kararında içtenlikliyse hür kişi, Yüreğinde ise dürüstlüğü, işte bunlar asil yapar kişiyi Ve bununla yücelir kişi, hatalarla değil.” Milattan sonra 50 senesinde Hierapolis’te dünyaya geldiği söylenen Epiktetos, Roma’da, Neron’un azatlı kölesi Epaphroditos’un kölesiydi. Orada Stoacı filozof Musonius Rufus’un derslerine katıldı. Epiktetos, azat edildikten sonra kendisini felsefeye adadı. Stoa felsefesi onunla günlük yaşantının yasalarını bildiren bir ahlak felsefesi oldu. Epiktetos’un Nikopolis’teki öğrencilerinden Flavius Avrianus, derslerde tuttuğu notları düzenleyerek onu düşüncelerini kitaplaştırdı. Tüm yaşamını mutluluk ve sakinlik yolunda yaşayan Epiktetos, köle de olsa Roma’nın en özgür insanıydı. Kitap çok ok çok güzel gidiyor ayrıca farkındalığı çok yüksek orta kısımlardayim şimdiden tavsiye ederim.Ahlaki dusunce davranış biçimini özetliyor.
İçsel Huzur İyi Yaşamın Kapısını AçarEpiktetos · Koleksiyon Yayıncılık · 20102,895 okunma