Cengiz Ö.

Cengiz Ö.
@Cengo075
1984 George Orwell
1984 bana günümüz Kuzey Koresini ve daha önce okuduğum Ayşe Kulin’e ait Tutsak Güneş eserini anımsattı... Bu iki örnek ile bağdaştırdığım bu eser, insanların ya da bu daha olacak; bir takım kendini insan diye tanıtan iktidar ve güç budalalarının kendi çıkarları doğrultusunda onca insanın özgürlüklerini düşüncelerini yaşamlarını ve en önemliside duygularını ellerinden alıyorlar... Bizler insanız ve insanlar düşünür sever hisseder aşık olurlar ve bunun içinde özgür olmaları şarttır... Bizleri Eşref-i Mahluk olarak yaratan Allah bizlere düşünme özgürlük ve tüm duygularda serbest bırakmış yahu bu beşeri fanilerde kim! Ah alçak Büyük Birader! Ne kasar aciz bir durum Julia ya yanındayken dokunamamak ya da ona olan sevgini haykıramamak... Winston senin düşüncelerin ölmedi ve aslada ölmeyecek! Sen Özgürsün Düşüncelerin Özgür duyguların Özgür!
Edebiyat
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim

Cengiz Ö.

, bir kitap okudu
10/10
·352 syf.·
Beğendi
·
2019 4. kitabı
George Orwell
8.5/10 · 200,1bin okunma
Atsız!??
Dalkavuklar Gecesi - Z Vitamini Kısacası Atsız, Bu ülkede her şey oldunuz( Yunan-Rum-Yahudi-Ermeni-Rus-Fransız-Hristiyan-Alman vb) ancak bir tek şey olmasını beceremediniz; Müslüman-Türk! demek istemiş.
Edebiyat
Atsız !??
Puan vermedi·136 syf.··
Beğendi
·
2019 3. kitabı
Kısacası Atsız, Bu ülkede her şey oldunuz( Yunan-Rum-Yahudi-Ermeni-Rus-Fransız-Hristiyan-Alman vb) ancak bir tek şey olmasını beceremediniz; Müslüman-Türk! demek istemiş.
Edebiyat
Dalkavuklar Gecesi - Z VitaminiHüseyin Nihâl Atsız · Ötüken Neşriyat · 20198,8bin okunma