New York Üçlemesi Cam Kent, Hayaletler ve Kilitli Oda adı altında yayınlanan bir roman. Üç hikaye birbirinden bağımsızmış gibi gözüksede aslında içerisine yerleştirilmiş detaylar ile birlikte birbiriyle bağlantılı hale geliyor.
Roman polisiye. Ancak öyle bilindik polisiyelere benzemiyor. Postmodern bir polisiye. Yazar her şeyi anlatmıyor. Sadece gösteriyor ve okuyucuya bırakıyor. Böylelikle de okurun zekasına hakaret etmiyor.
Auster'ın bence en önemli özelliği romanlarının içerisinde taşıdığı karamsar hava. Bu çok hoş duruyor. Dili bence ağır değil ama anlatım açısından sizi zorlayabilir.
Roman bence çağdaş edebiyatın en iyileri ve konuşulacakları arasında.
Mercedes Cinayetleri adı altında ele alınan bu roman bizi pek tatmin etmemiş olsa gerek. Çok sıradan, basit bir kurgu ile karşılaşıyoruz. Ancak Verdon'un kaleminin güçlülüğü ile olayların içinde kendimizi buluyoruz ve roman havasını buluyor. Sonu iyi bitmemiş bence. Pek bir şaşırtıcı yanı yok. Ancak kurgu genel itibari ile başarılı olmuş denebilir.