Derkenar

Derkenar
@Derkena
Tüm seslendirmeler şahsıma aittir. Ayhan karaaslan
Aşçı
istanbul
Malatya, 20 Mayıs
86 okur puanı
Nisan 2020 tarihinde katıldı
-Mutluluğu çorba yapıp Elimize çatal verdiler. Çıkmaz sokağa bırakıp Yolun açık olsun dediler-
Reklam
Yiyin efendiler!!
Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak! Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak! Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak, Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!
Ruhâniyetinden istibdat
Milliyet dâvâsı fıska büründü, Ridâ-yı diyânet yerde süründü, Türkün ruhu zorla âsi göründü, Hem Peygamberine, hem Allâh'ına
Şiir
Gür bir sesle okunnası dörtlük..
Zindan iki hece, Mehmed'im lâfta! Baba katiliyle baban bir safta! Bir de, geri adam, boynunda yafta... Halimi düşünüp yanma Mehmed'im! Kavuşmak mı? .. Belki... Daha ölmedim!
Şiir
Kırgınım
- Ve çok daha kötüsüyüm - fevri, savsaklayıcı, yeniden başlayan kaçınılmaz eziyetin içinde kötü niyetimle yanıp kavruluyorum.
Sayfa 266
Reklam