Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dîlan

Dîlan
@Dilanm2
Êz çî bîkîm qedera kewa gozel bî reş bû...
Bursa
55 okur puanı
Ağustos 2019 tarihinde katıldı
Dîlan bir yorumu yanıtladı.
Mesela İsa’yı ele alalım. İsa ağlayarak, gülerek, hüzünlenerek, öfkelenerek, hatta can sıkıntısı çekerek gerçekliğe tepki veren biriydi. Acılara gülümseyerek karşı gelmedi ve ölümü küçümsemedi. Bunun yerine *kâsenin ondan uzaklaştırılması* için Getsemani Bahçesi’nde Tanrı’ya dua etti.
Reklam
Hayatı idrak etmeye çabalayan özgür ve derin düşünce, saçma dünyevi kaygıları tamamıyla hor görme; işte bu iki şey, insanın daha yükseğini göremeyeceği iki lütuftur.
Dîlan okurunun profil resmi
Üç demir parmaklığın ardında yaşasanız da bunlara sahip olabilirsiniz. Diyojen de bir fıçının içinde yaşıyordu, ancak dünyadaki bütün krallardan daha mutluydu.
... dünyada en güzel şey, bela karşısında elden geldiği kadar istifini bozmamak, boşuna bağırıp çağırmamaktır; çünkü başımıza gelenlerin nesi iyi, nesi kötü bilemeyiz,...
Dîlan okurunun profil resmi
... tepinmekle bir şey kazanamayız sonrası için; insanda hiçbir şey o kadar büyütülmeye değmez, üstelik acıya kapılmak, bu kötü anlarda hemen imdadımıza gelecek bir şeye engel olur.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Dîlan bir yorumu yanıtladı.
... bilgeliğe, ruh üstünlüğüne ermeyen, beden zevklerini doyurmakla kalanlar sanki hep alçağa düşüp sonra ortaya çıkar, ömürleri boyunca bu ikili arasında mekik dokurlar.
Dîlan okurunun profil resmi
... Bu sınırı aşamazlar bir türlü. Gerçek yükseğe ne gözlerini kaldırmış ne de gitmişlerdir ona doğru. İçleri hiçbir zaman varlıkla dolmamış, sağlam, yalın bir zevk tadamamışlardır. Gözleri hayvanlarınki gibi hep yerde, aşağıda sofradadır. Yarış eder gibi karın doyururlar, sen en çok yedin, ben az yedim diye itişir, kakışırlar, boynuzları, nallarıyla birbirlerini iter kakar, yine de doyuramazlar aç gözlerini. Neden?
Dîlan okurunun profil resmi
Çünkü gerçek yiyecek değildir yedikleri, doyurdukları yanları da asıl var olan yediğini saklayabilen yanları değildir. 💎
Dîlan yorumladı.
Roja Zimanê Kurdî li Kurdîhezan pîroz be!
15'ê Gulanê ji sala 2006'an û virde wekî Roja Zimanê Kurdî tê pîroz kirin. 15'ê Gulanê roja despêka weşana kovara Hawarê ye. Kovara Hawarê di dîrokan Kurdan de cîhekî taybet digre. Hawar; kovara yekemîn ya bi Kurdîya bi tîpên Latînî ye û bûye despêka pêşveçûna zimanê Kurdî. Kovara Hawarê 15'ê meha Gulanê di sala 1932'yan ji alîyê Celadet Elî Bedirxan li Sûrîyê li bajarê Şamê hatîbû weşandin û hetanî 15'ê Gelawêja 1943'yan berdewam kiribû.
Dîlan okurunun profil resmi
Bu kampanyayı imzalayarak yardım edebilir misin? Bila Kurdî Bibe Zimanê Fermî û Zimanê Perwerdehîyê chng.it/9yXjF7cL
Reklam
Dîlan bir yorumu yanıtladı.
chng.it/9yXjF7cL Kürtçe Eğitim Dili ve Resmi Dil Olsun - Bila Kurdî Bibe Zimanê Fermî û Zimanê Perwerdehîyê.
Bu yorum görüntülenemiyor
18 öğeden 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.