Neziha Demir

Neziha Demir
@Dilhun342
Puan vermedi·380 syf.··
2026 1. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 08 Ocak 2026 14:48
Merhabalar bugün çok heves ederek aldığım çok çok merak ettiğim bu kitabı bitirdim.Bu yazarın okuduğum 2. Yada 3. Kitabı olmalı . İnceleme olarak çok yönden bahsedebiliriz ama ben çok uzun tutmka istemiyorum , isminden de anlaşıldığı üzere kitap Adana Çukurova’da geçiyor , Sivas’ın bir köyünden gelen 3 arkadaşın burda çalışma hayatını , topluma ayak uydurmasını anlatıyor . Eski dönemleri anlatan kitapları okumayı seviyorsanız seve seve okuyabilirsiniz birde çiftçilik , emek , kazanç bu kavramları çok daha iyi anlamak istiyorsanız köylü gözünden bi anlatı sunuluyor. Yazım dili olarak Bayağa bi konuşma geçiyor her sayfada nerdeyse ama insana daha çok merak veriyor ilerde nasıl ilerleyeceği vs. Son birde bu kitabın Erden Kıral imzalı bir filmide mevcut merak ederseniz bi bakabilirsiniz , ama film ile kitap arasında birazcık fark var sona doğru bilginiz olsun . Keyifli Okumalar
Bereketli Topraklar ÜzerindeOrhan Kemal · Everest Yayınları · 20208,4bin okunma
Reklam
Puan vermedi·400 syf.··
2025 1. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 24 Ekim 2025 01:17
Selam selam iyi geceler nerden başlasam bilmiyorum , benim zihnim biraz dağınıktır ama sade bir şeyler yazmaya çalışacağım . Öncelikle hiç Orhan Kemal kitabı okumadım bu kitabı da bi ara çok popüler olduğu için yeni aldım okumaya karar verdim . Lisede bize ezberletilen toplumsal yaşamı örnek alan yazar diye eserlerini ezberlemiştim ama bu yaşımda bu kadar seveceğimi düşünmemiştim . Daha önce bu tarz bir kitapta okumadığım için tam ne denir bilemedim.Okurken kendinizi sanki mahalleden kadınlarla konuşuyor gibi hissedip , ara ara kitaptaki karakter için üzülüyor bulabilirsiniz .Reşat Nuri Güntekinin anlattığı hayatlar gibi aşırı acıklı bir hayat hikayesi, çok güzel yazılmış. Okurken zaman nasıl geçti anlamıyorsunuz çünkü cidden su gibi akıp gidiyor içinde ki bilhassa insanın duygu durumunu halini anlatan betimlemeler çok iyi . Zaten herkes çok üzülmüş ama Bende acayip üzüldüm cidden “el kızı “ olmayı çok ama çok iyi anlatmış yazar . Olaylar kişiler ortamlar sanki bir dizi izliyormuşsunuz hissiyatı veriyor .Yeşilçamın acıklı filmleri gibi sonunda ağlayabilirsiniz .*Mutlu son var gibi yok gibide* Sonunda neye üzülüp neye sevineceğinizi şaşıyorsunuz . Bir karakterin acayip bi yerde ölmesi sizi şaşırtabilir çünkü ben hiç beklemiyordum. Neyse çok güzel bir kitap bi yerde görürseniz bi şans verin uzun gibi ama başlayınca okunuyor .
El KızıOrhan Kemal · Everest Yayınları · 202615,4bin okunma
Puan vermedi·282 syf.··
2023 8. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 27 Ocak 2023 23:55
İyi geceler bugün bu kitabı bitirdim.Aslında ilk başta dedim ki ne okucam ya falan sonradan okumaya karar verdim.Kitap nerdeyse 300 sayfa yani bi başlasanız bi kaç saat içinde rahatlıkla bitirebilirsiniz ama ben başucu kitabı olarak okumayı tercih ettim.Kitaptan bahsedecek olursak öncelikle kitabı bi seven taraf var yani öven okunulması gerek diyen diğer taraf ise edebi eser niteliği taşımadığını söylüyor ve tamamen okunmasada olur diye düşünüyorlar.Şahsi fikrim ise kitap edebi olarak evet bi klasik eserle kıyaslanamaz çünkü klasik eserlerin bilirsiniz ki dili daha ağır ve daha içine çekicidir.Sayfanın sonunu getirmek istemezseniz.Bu eserde ise karakterimizin ağzından dinliyoruz yani bir insanın ayrıyeten bu karakter mutsuz depresif birisi o yüzden gündelik yaşamdan kelimeler , cümlelerle anlatılıyor.Ve kişisel gelişim kitabı gibi düşünebilirsiniz zihin açıcı, aklı uyandırıcı “Simyacı “ kitabına benziyor eğer okuduysanız ama tamamen aynısı değil .O Evren’de eğer insan isterse Evren’in ona her türlü yardımı yapayacağını ve isteğinin gerçekleşeceğini anlatıyordu.Burda ise karakter bir kütüphaneye düşüyor intihar ederken ve geçmiş yaşamında deneyimlemediği hayatları deneyimliyor.Burda biraz daha hayatı sevmeye çalışma sonra pişmanlıklar hayatımızdaki İnsanların bizim üzerimizdeki iyi kötü etkileri burda daha beşeri şeyler var.Velhasıl kelam karakterimiz o hayattan bu hayata geziyor kendine uygun hayatı arıyor ararken pişmanlıklarını düzeltiyor ,gerekiyorsa yüzleşiyor burda okurken sizde kendinizle iç hesaplaşmalar yapabilirsiniz.Zaten kitabın amacı o size farklı bakış açıları sunmak ve hayatın ne olduğunu kavratmak gibi düşünebilirsiniz.Birde dediğim gibi ben herkesin okumasını isterim herkes kendi hayatına bakarak çıkarımlar yapabilir hayatını irdeleyebilir.O yüzden
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,4bin okunma
Puan vermedi·472 syf.··
2023 7. kitabı
·
7 günde okudu
·
Okunma: 23 Ocak 2023 14:18
Merhabalar bu kitabı sonunda bitirdim.Genel olarak incelemelere baktığımda herkes çok beğenmiş.Kapak kızıyla başlayan roman burda bizzat kapak kızının hayatını anlatıyor birebir onun ağzından.Çokta uzak olmayan bir karakter bu Şebnem günümüzde bir çok kadının yaşadığı şeyleri yaşıyor , hem en acısını daha kötüsünü.Ama bu hayat ölümle bitmiyor.Türkiyenin belirli kesimlerinin davranışlarını , düşüncelerini hatta bu olaya bakışını yakından okuyoruz o hikayenin içinde kendimizi buluyoruz.Ama dediğim gibi kitapta anlatılan şeyler çok uzak değil yan sokaktaki apartmanda yaşayan bir aile , onun ailesi yada uzaktan bi akrabanız çok çok içindeyiz bu hikayenin.Kanlı canlı bir örnek bu roman.Günümüz ilişkilerine yada 80 li yıllara bi bakmak isterseniz okuyun diyorum lakin eğer benim gibi daha çok edebi eserler okumak hoşunuza gidiyorsa sizi açmayabilir.Kitapta beni rahatsız eden şeylerden bi tanesi çok rahat bir dil kullanılmış olmasıydı çoğu zaman argo vardı. ( karakterin hayatını daha iyi anlatmak için kullanılmış ) Bu durum beni rahatsız etti ama derseniz ki ben rahat gündelik yazılar okumayı severim rahatlıkla okuyabilirsiniz.Başka bi kitap daha var Osman adında onu okusam mı bilemedim ben bu kitabın sonlarına doğru sıkıldım , bırakmak istedim ama dedim başladım bitireyim.İyi okumalar.
Yeşil Peri GecesiAyfer Tunç · Can Yayınları · 201611,7bin okunma
Puan vermedi·263 syf.··
2023 6. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 17 Ocak 2023 16:30
Yav bu incelemeyi nasıl yazıyoruz yazdım yazdım olmadı jdjdj Neyse bu yazarın üçlemesinin ilk kitabı aslında çokta uzakta kalmayan hepimizin çevremizde gördüğümüz ve içinde bizzat yaşadığımız kişileri anlatıyor.Hande Altaylı’nın “ kahperengi “ adlı romanını sevdiyseniz bunuda sevebilirsiniz.Bu kitapta asıl kahramanız bulunmuyor diğer kitapta kendi ağzından dinliyoruz burda ise en yakın arkadaşları ve ailesini tanıyoruz.Ben beğendim ama bu yazara çok vakıf olmadığım için fazla söyleyecek bi sözüm yok.İyi okumalar .
Kapak KızıAyfer Tunç · Can Yayınları · 202013,7bin okunma
Reklam