Eda Gündoğdu

Eda Gündoğdu
Homo homini monstrum
"Hem yalnızlığı öyle kolayca bir kenarda ağlayarak gözlerinden atabileceğini mi sanıyorsun?"
Sayfa 81·Kitabı okudu
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
"Kral savaşı kazandıktan sonra muharebede can vermiş ölülerini meydanda öylece bırakıp kalesine bayrağını dikip zafer naraları atarak kutlarsa, o kraldan bir halt olmaz. İlk önce cenk meydanında kanlarıyla toprağı yıkayan savaşçılarının naaşlarını toplamalı ve gömmelidir. Sonrasında onların hatırası adına en büyük zaferi kutlamaya hakkı vardır."
Sayfa 62·Kitabı okudu
"İnsanlar doğayı hep yanlış yorumladı. Zevk ve acı onları yedi bitirdi. Halbuki, doğanın talebi acıyı bedenden uzaklaştırmaktır. Doğanın insandan asıl talebi; zihnini endişeden arındırarak korkularını defetmesi ve olabildiğince mutlu hissetmesidir."
Sayfa 61·Kitabı okudu
"Yalnızlığın içinde kalmak o kadar gerçeği halini almıştı ki, belki de konuşmayı unutmuştu."
Sayfa 36·Kitabı okudu
Bir tokat edasıyla:)
"Anlamıyor musun? Ona neden boyun eğiyorsun ki? Neden seviyormuş gibi davranıyorsun? Ayrıca seni savunmasızca kullanan birini nasıl sevebilirsin? Güçlü diye mi? Yoksa korkundan mı ona karşı tüm bu sevgi dolu sözlerin?"
Sayfa 32·Kitabı okudu