Ehvenişerle

Ehvenişerle

, bir kitap okudu
Puan vermedi·112 syf.·
2 saatte okudu
·
2024 46. kitabı
Orhan Veli Kanık
8.2/10 · 6,5bin okunma
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Benim de mi düşüncelerim olacaktı, Ben de mi böyle uykusuz kalacaktım, Sessiz,sedasız mı olacaktım böyle? Çok sevdiğim salatayı bile Aramaz mi olacaktım? Ben böyle mi olacaktım?
Kitabe-i Seng-i Mezar
Tüfeğini deppoya koydular, Esvabını başkasına verdiler. Artık ne torbasında ekmek kırıntısı, Ne matarasında dudaklarının izi; Öyle bir rûzigâr ki, Kendi gitti İsmi bile kalmadj yadigâr. Yalnız şu beyit kaldı Kahve ocağında,el yazısiyle: "Ölüm Allahın emri, Ayrılık olmasaydı."
Sayfa 32·Kitabı okudu
Dedikodu
Kim söylemiş beni Süheylâ'ya vurulmuşum diye? Kim görmüş,ama kim, Eleni'yi öptüğümü, Yüksekkaldırımda, güpegündüz? Melâhat'i almışım da sonra Alemdar'a gitmişim öyle mi? Onu sonra anlatırım,fakat Kimin bacağını sıkmışım tramvayda? Güya bir de Galataya dadanmışız; Kafaları çekip çekip Orada alıyormuşuz soluğu; Geç bunları,anam babam,geç; Geç bunları bir kalem; Bilirim ben yaptığımı. Ya o,Muallâ'yı sandala atıp, Ruhumda hicranın'ı söyletme hikâyesi?
Sayfa 30·Kitabı okudu
Şiir