Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯
Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
“...
Her şey bir dakika içinde olup bitti.
...
Yarbay Nâzım göğsünden ve elinden yaralanmıştı. Göğsünün sol yanındaki kan lekesi gittikçe büyüyordu. Emir Çavuşu Eyüp, “Ne olur dayan." diye yalvarıyordu, "..Allah aşkına dayan. Sakın ölme kumandanım. Ellerinden öperim ölme. Kurban olayım dayan”
...
Yarbay Nâzım'ın gözleri hafifçe aralandı.
...
Başında diz çökmüş olan Eyüp Çavuş'a baktı. “Asıl siz dayanın çocuğum" diyebildi. Başı yavaşça sağına yaslandı ve öylece kaldı.
Eyüp Çavuş ciğerleri parçalanarak haykırdı:
"Hayıııııırr!" “
“... ihtiyar, gülümseyerek,
“Değişik bir milletiz.." dedi, "..işler düzgünse ertesi günü bile düşünmeyiz, birbirimizi yeriz.
İşler karıştıkça ağır ağır uyanmaya başlarız.
İyice karışınca da, kenetlenip olmayacak işleri başarırız..
...
Daha işin başında, baltayı, kazmayı, tırpanı kapıp Kemal Paşa'nın bayrağı altına koşmak varmış. Ve lakin işgal nedir bilmediğimiz için geç ayıldık oğul. Kafamızı karıştıranlar da oldu. Tepenin ardını göremedik. Çok acı günler yaşadık. Neyse, hepsi bitti gitti.
...
Hava sıcak, açıkta yatarız. Biz o evleri parayla pulla değil, sabırla yapmıştık. Yine yaparız. Bizde sabır çok. Yeter ki kendi bayrağımızın altında olalım. Bunun değerini bilmeyen, dünyada hiçbir şey bilmiyor demektir." “
Yunus Nadi;
“...
Avrupa uygarlığını bu siyasetçiler değil, Avrupa'nın sanatı, bilimi, düşünce hayatı ve tekniği temsil eder.
Avrupa siyasetçileriyle Avrupa uygarlığını birbirine karıştırmamalıyız.
Papaza kızıp oruç bozulmaz.
Türklerin yüzü Orta Asya'dan beri batıya dönüktür.
Yurt, devlet, hanedan, din, alfabe değiştire değiştire, Orta Asya'dan Küçük Asya'ya, Anadolu'ya gelmişiz, ancak burada sükûn bulabilmişiz.
Biz Batı Türkleriyiz.”