Zeynep Şimşek

“Bediüzzaman yine der: “Azamet (büyüklük) ve kibriya (ululuk) ve nihayetsizlik noktasında, ya gaflete veya masiyete veya maddiyata dalmak sebebiyle darlaşan akıllar, azametli meseleleri ihata edemediklerinden, bir gurur-u ilmî ile inkâra saparlar ve nefyederler. Evet, o mânen sıkışmış ve kurumuş akıllarına ve bozulmuş ve maneviyatta ölmüş olan kalblerine, çok geniş ve derin ve ihatalı olan imanî meseleleri sığıştıramadıklarından, kendilerini küfre ve dalâlete atarlar, boğulurlar.”
Sayfa 406 - Süreyya 1.cilt
Reklam
“ Ne olurdu, Kitap Ehli gerektiği gibi iman etmiş ve Allah’a tam bir saygı içinde O’nun yasaklarından sakınarak koruması altına girmiş olsalardı (Hiç olmazsa şimdi yapsalar!-); o takdirde hiç şüphesiz işledikleri günahları(n küçüklerini de) siler ve yine hiç şüphesiz onları nimetler yurdu cennetlere yerleştirirdik.”
Sayfa 381 - Süreyya 1.cilt
“ ‎ Bir insanın gerçek insanlığı iki önemli haslette yatar ve denebilir ki bu iki haslet, ona hidayetin bahşedilmesine de vesiledir. Bunlardan biri, insanın aczini, kusurunu ve hatalarını kabul edip sürekli istiğfar hali içinde bulunması; diğeri ise kendisine yapılan en küçük bir iyiliği bile takdir edip teşekkürle mukabele etmesidir.”
Sayfa 362 - Süreyya 1.cilt

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Eğer namazı bütün şartlarına riayet ederek vaktinde ve aksatmadan kılar, zekâtı tastamam verir ve istisnasız bütün rasûllerime iman eder, onlara sahip çıkar ve Allah rızası için karşılığını sadece O'ndan bekleyerek malınızdan O'nun yolunda harcamak suretiyle Allah'a en güzel tarzda ödünç verirseniz elbette kusurlarınızı örter, günahlarınızı siler ve sizi (ağaçlarının arasından ve köşklerinin) altından ırmaklar akan cennetlere koyarım. Artık bundan sonra içinizde kim de nankörlük edip küfre saparsa, hiç şüphesiz o, düz yolun ortasında sapıp gitmiştir."
Sayfa 358 - Süreyya 1.cilt
“Siz şükredip iman ettikten sonra Allah size niye azap etsin ki? Allah (Kendisi'ne yapılan her şükre ve Kendisi'ne her yönelişe fazlasıyla) karşılık verendir ve (her şeyi, herkesin halini) hakkıyla bilendir.”
Sayfa 339 - Süreyya 1.cilt
Reklam
“Hicretin, insanların hayatında bu açıdan da çok büyük bir önemi vardır. Bir insan, ne kadar üstün niteliklere sahip de olsa, doğduğu ve büyüdüğü çevrede çok defa idrak edilemez; o, çocukluğuyla, yakın çevresiyle tanınır ve bilinir. Küçükken ve daha sonra işlediği hatalar, zihinlerden silinmez ve başkalarının gözünde onu kısmen solduran birer perde olarak kalır. İnsan, hicretle "çocukluk ve gençlik dönemleriyle alakalı horlayıcı nazarlardan kurtulduğu, rahat ve endişesiz hareket etme" imkânına kavuştuğu gibi yine hicretle, kendisini yenileme, yeni baştan inşa etme fırsatı da bulur.”
Sayfa 328 - Süreyya 1.cilt
1.cilt
“Kadın, evlât, para, binek(araba), ehli hayvanlar, ekin, meslek, kazanç, terbiye görmemiş insan tabiatı için birer şehvettir. İnsan, bunlara tabi olmak için değil, Allah’ın rızasını kazanmak ve cennete ehil hale gelmek için yaratılmıştır.”
Sayfa 220 - Süreyya
“Olaylardan öğrenmeyenin, öğreneceği bir okul yoktur.”
Sayfa 107 - HayatKitabı okudu
“Her ölen eceliyle ölür fakat öldüren katil hükmündedir.”
Sayfa 104 - HayatKitabı okudu
Bu arada Peygamber Efendimizin, “Bildiklerinizle amele ederseniz, Allah size bilmediklerinizi de öğretir.” hadis-i şerifi bize çok önemli bir yol göstericidir.
Sayfa 72 - HayatKitabı okudu
Reklam
“Her şey incelikten kırılır, insan kabalıktan kırılır”
Sayfa 68 - HayatKitabı okudu
Nisa 19. Ayet
“Belki bir şey hoşunuza gitmez ama Allah onda çok hayır kılar.”
Sayfa 61 - HayatKitabı okudu
Hep böyle olsak
“Eşimiz, çocuklarımız ve yakın çevremizdeki insanların olumlu hal, hareket ve sözlerinin iyi yanlarını görmeye çalışmalı, ifade etmeli ve daha iyi olması için zemin hazırlamalıyız.”
Sayfa 51 - HayatKitabı okudu
Geri13
58 öğeden 46 ile 58 arasındakiler gösteriliyor.