Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zeynep Şimşek

“ Evet Cenab-ı Hak senin ibadetine, belki hiçbir şeye muhtaç değil. Fakat sen ibadete muhtaçsın, manen hastasın.
Sayfa 171 - Envar neşriyatKitabı okuyor
Reklam
“(Allah'a ortaklar da tanısalar, başka başka ma'budlar da edinseler) gemide yolculuk yaparken (boğulma tehlikesi ortaya çıkıverse o zaman) bütün kalbleriyle Allah’a yönelir ve (hatırlarına başka hiçbir ilâh getirmeden) sadece O’na yalvarırlar. Ama ne zaman ki Allah onlari kurtarıp karaya çıkarır, hemen o andan itibaren yine O’na şirk koşmaya koyulurlar."
Sayfa 1268 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
“(Allah'a ibadet edebilme adına hicret etmekle rızık sıkıntısına düşmekten korkmayın.) Ne kadar çok canlı vardır ki hayatları için gerekli rızkı kendileri ne depo edebilmekte ne de yanlarında taşıyabilmektedir. Onların rızkını Allah verdiği gibi elbette sizi rızıklandıran da O’dur. O her şeyi hakkıyla duyandır, hakkıyla bilendir. ( Sizin ihtiyaçlarınızı da hem duyar hem bilir. )”
Sayfa 1267 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Başınıza gelen her musibet, bizzat işlediğiniz ve kaydınıza geçen günahlar, (ihmal ve kusurlarınız) sebebiyledir; bununla birlikte O, sizi (her günah ve hatanız sebebiyle cezalandırmayıp,) onların pek çoğundan geçiverir."
Sayfa 1266 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
“Bir örümceğin yuvası, pek çok ince tellerden oluşur ve o bir ağdır. Sinek gibi zayıf varlıklar gelip o ağa takılır. Dolayısıyla nasıl örümcek o ağla sinekleri avlıyorsa, Allah’ın Dini’nden başka düzenler kuranlar, nefislerine mağlup ve iradeleri zayıf insanları çok rahat bir şekilde o düzenlerinin çok sayıdaki ağlarından birine takabilirler. Bu ağlar, rahat düşkünlüğüdür, arzulara köleliktir, makam-mevki ve para sevgisidir, şehvettir, bencilliktir, korkudur, menfaatçiliktir, hasettir, ırkçılık, kabilecilik veya grupçuluk vb. şeylerdir.”
Sayfa 1262 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
Reklam
“Siz yerin derinliklerine de girseniz, semanın enginliklerine de çıksanız, Allah’ın hâkimiyetinden ve hakkınızdaki hükmünden kurtulamazsınız. Sonra Allah'tan başka ne size sahip çıkacak bir koruyucunuz ne de bir yardımcınız vardır.”
Sayfa 1254 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
“ İnsanlar, sadece "inandık" demekle kendi hallerine bırakılacak ve (altın cevheri ihtiva eden toprak kütlelerinin içlerindeki altının elde edilebilmesi için kazanlarda kaynatılması gibi zorluklar, çileler, işkenceler türünden pek çok yolla) imtihana tâbi tutulmayacaklarını mı sandılar?”
Sayfa 1250 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
“Kim güzel bir iş yapar ve Allah'a onunla gelirse, yaptığının on katıyla mükâfatlandırılır. Kim de bir kötülükle gelirse, sadece o kötülüğe denk bir ceza görür ve hiç kimseye haksızlık edilmez."
Sayfa 1246 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
“Onlar, kötülüğe iyilikle mukabele eder ve kendilerine rızık olarak ne lütfetmişsek, onun bir miktarını (Allah rızası için ve kimseyi minnet altında koymadan ihtiyaç sahiplerine geçimlik olarak) verirler.”
Sayfa 1235 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
“Her arzu ettiğin kişiyi doğru yola iletmek senin elinde değildir ancak Allah’tır ki kimi dilerse onu doğru yola iletir. O, hidayete låyık ve yatkın olanları çok daha iyi bilir.”
Sayfa 1237 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
Reklam
"Zulmedenlere meyletmeyin, destek vermeyin; aksi halde size ateş dokunur. Sizin için Allah'tan başka hiçbir yardımcı, koruyucu ve sizi sahiplenecek hiçbir güç yoktur. Sonra O'ndan da yardım görmezsiniz." (Hûd Sûresi/11: 113”
Sayfa 1230 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
“Evet, Hz. Allah (c.c.) her bir şeyi bildiği gibi elbette geçmişte olanları, insanların ihtilâflarını, neyi niçin yaptıklarını da bilir.”
Sayfa 1219 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
O, kendisini Allah’ın sıradan bir kulu olarak görürdü. Bir defasında "Hiç kimse, Allah’ın rahmeti olmadan amelleriyle Cennet'e giremez."buyurmuşlardı. Sen de mi ya Rasülallah?" diye soruldugunda, "Evet ancak Allah’ın beni mağfiret ve rahmetiyle sarıp sarmalamış olması başka.” cevabını vermişlerdi.”
Sayfa 1171 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
“İnsan ruhu için en halis sürur, an safi sevinç, Allah sevgisinin verdiği ruhî lezzettir."
Sayfa 1162 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
“Harcama ya asli bir ihtiyaci karşılamak için veya Din'in yasaklamadığı meşrû bir güzellik ihtiyacını gidermek için olmalıdır. Hayatı sürdürecek kadar yemek asli bir ihtiyacı, şişmanlığa sebep olmaması kaydıyla doymak meşrû iştahı veya ihtiyacı, canın çektiği güzel yemekler yemek ise bir güzellik ihtiyacını gidermektir. Asli ihtiyaç için harcamak vacip, iştah veya meşrû ihtiyaç için harcamak mubah, en fazla tavsiye edilebilir, bir güzellik ihtiyacını karşılamak ise toplumun genel durumuna göre zararsız olabilir. Ama toplumun hatta bütün dünya Müslümanlarının çoğunluğu ihtiyaç içinde iken rahat bir hayat ve güzellik için harcamak israftır, caiz değildir.”
Sayfa 1143 - Süreyya 2.ciltKitabı okuyor
58 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.