📚🔔 Tatil zili çaldı!
Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞
Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
“Tuhaf bir şey bu Harry ama belki de iktidara en uygun olanlar, onu hiçbir zaman elde etmeye çalışmamış olanlardır. Tıpkı senin gibi liderliğin zorla verildiği, mecbur oldukları için bu rolü üstlenen, sonra da bu rolde iyi olduğunu görerek kendilerini de şaşırtan kişiler.”
Vin özeldi.
Muhafaza belirttiğim onu çok erken bir yaşta seçmişti. Sanırım gücünü devralmak üzere yetiştiriyordu. Ancak Muhafaza'nın zihni o noktada çok zayıftı ve sis ruhu olarak bildiğimiz şey kadar kalmıştı. Onu bu kızı seçmeye iten neydi? Bir sissoylu olması mı? Allomantik kopmayı yaşamının başlarında yaşadığı ve güçlerine annesinin onu doğururken çektiği büyük acılar yüzünden kavuştuğu için miydi?
En başından beri Vin Allomansi' de sıra dışı bir yeteneğe ve güce sahipti. Henüz bir çocukken, o küpeyi takmadığı zamanlarda sislerin bir kısmını içine çekmiş olmalı. Kelsier ile çalışmaya başladığında Muhafaza Vin'in o küpeyi takmasına büyük oranda son vermişti, ancak çeteye katılmadan önce kısa bir süre tekrar takmıştı. Ardından onun önerisiyle küpesini çıkarmamıştı.
Sislerin gücüne başka kimse erişemiyordu. Neden sisler bir başkasının değil de Vin'in erişimine açıktı? Sanırım Miraç Kuyusu'na dokunana kadar tüm sisleri içine toplayamazdı. En başından beri uyum sağlayıcı bir güç olduğunu düşünüyorum. Bir kez dokunulduğunda kişinin bedenini sisleri kabul edecek biçimde değiştiren bir şey.
Ancak gücün Kuyu'ya dönüşünün atışlarını duymaya başlamadan bir yıl önce, Lord Hükümdar'ı alt ederken Muhafaza'nın gücünün küçük bir kısmından faydalanmıştı.
Bunun altında yatan çok daha büyük bir gizem var. Belki zihnimi büyütüp genişlemeye alıştıkça bunu da çözeceğim. Belki güçleri neden benim alabildiğimi de anlayacağım. Şimdilik yalnızca güce benden önce sahip olan kadından bahsetmek istiyorum.
Ona dokunanlar arasında, gücü en çok hak eden Vin olduğunu düşünüyorum.