"Baştan çıkarıcı bir şeyden kurtulmanın tek yolu buna teslim olmaktır. Buna direndiğimizde ruhumuz kendisine yasakladığı şeylere karşı hissettiği özlemle, korkunç yasalarının korkunç ve yasalara aykırı kıldığı şeye karşı müthiş bir istekle hastalanır."
"Etki altında kalan kişi , kendi düşüncelerini oluşturamaz ya da kendi tutkularıyla yaşamaz. Erdemli yönleri ona gerçek gelmez. Günah denen bir şey varsa günahlarını da ödünç almıştır o. Bir başka kişinin müziğinin yankısı, onun için yazılmamış bir rolün oyuncusu olur. Hayatın amacı kişinin kendini geliştirmesidir. Kişinin kendi doğasını yaşaması..."
"Her sınıf kendi hayatlarında yerine getirilmesi gerekli olmayan bu erdemlerin öneminden söz edecekti. Zenginler tutumluluğun değerini övecekler , tembeller çalışmanın ne denli haysiyetli bir şey olduğundan söz edeceklerdi."