Hüray Bzbyk

Hüray Bzbyk
Olamamanın ve tam bulamamanın içime yerleştirdiği huzursuzluğu da hiç bir şey dağıtamıyordu.
KOÜ / İlahiyat Fakültesi ~~ HİTÜ / İslam Tarihi ve Sanatları YL
Ankara
473 okur puanı
Aralık 2018 tarihinde katıldı
Tarih değil, hatalar tekerrür eder. Sultan II. Abdülhamid
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Azametli, bahtsız bir kıt’anın; şanlı, talihsiz bir devletin; değerli, sahipsiz bir kavmin reçetesi, ittihad-ı İslâm dır. Bediüzzaman Said Nursi
10/10
·168 syf.··
Beğendi
·
2019 13. kitabı
·
22 saatte okudu
·
Okunma: 28 Mayıs 2019 15:07
İlâhi hikmet gereği, İslam'ın ilk yıllarında Müslümanlar, Kudüs'teki Beyt-i Makdis'i kıble edinmişlerdi. 23 yıllık Risaletin yaklaşık 14 yılı boyunca, namazlar Kudüs'e dönülerek kılındı. O sırada Kudüs'te Beyt-i Makdis fizikten ve cismen mevcut değildi. Müslümanlar, aslında bir hatıraya, Hz. Süleyman'ın inşa ettiği o muhteşem mabedin hatırasına yöneltilmișlerdi. Verilen mesaj şuydu adeta: "Kudüs'e dikkat." Mirac yolculuğu sırasında Hz. Peygamber'in Kudüs'e uğraması da, burada kendisine gösterilen ilahi işaretler de yine aynı amaca matuftu: "Kudüs, gündemimizde olsun." Müslümanlar olarak ister ihmal edelim, ister ciddiye alalım, Kudüs her zaman "temel meselemiz" olarak kalacak. Tarihin de coğrafyanın da kilidi Kudüs. Bundan kaçış olmadığı gibi, konun ihmale gelir bir tarafı da yok.
Kudüs YazılarıTaha Kılınç · Aşina Yayınları · 20232,475 okunma

Hüray Bzbyk

, bir kitap okudu
10/10
·168 syf.··
Beğendi
·
22 saatte okudu
·
2019 13. kitabı
Taha Kılınç
9.3/10 · 2.475 okunma
Kudüs'le ilgili kaynak eser tavsiye ederken hâlâ düşünüyorsak, meseleyi ayrıntılı şekilde anlatan kitaplar hâlâ yabancı dillerden tercüme ise, akademide hâlâ tatmin edici derecede Kudüs çalışmaları yapılmıyorsa... Demek ki, önümüzde yürünecek uzun bir yol var.