Tayyip Akçin

Tayyip Akçin
Muhârib
Öğrenci
Gelişim Üniversitesi
İstanbul
Malatya, 17 Ağustos
149 okur puanı
Şubat 2019 tarihinde katıldı
Kaybetme cesareti olmayanın, gerçeği söyleme kapasitesi yoktur Jerry Brown
1000Kitap
Reklam
Mecaz, ilmin elinden cehlin eline düşse, hakikate inkılâb eder, hurâfâta kapı açar. Şöyle ki: Mecâzât ve teşbîhat, ne vakit cehlin yesâr-ı muzlimânesi, ilmin yemîn-i nûrânîsinden kaçırıp gasbetse veyahut mecaz ile teşbih, bir uzun ömür sürseler, hakikate inkılâb ederek, tarâvet ve zülâlinden boş olup; şarab iken serab ve nâzenîn ve hasnâ iken acûze-i şemtâ ve kocakarı olur.
Sayfa 22 - RNK
1000Kitap
Ey nefis! Eğer şu dünya hayatına müştaksan, mevtten kaçarsan kat'iyen bil ki: Hayat zannettiğin hâlât, yalnız bulunduğun dakikadır. O dakikadan evvel, bütün zamanın ve o zaman içindeki eşya-i dünyeviye, o dakikada meyyittir, ölmüştür. O dakikadan sonra bütün zamanın ve onun mazrufu, o dakikada ademdir, hiçtir. Demek, güvendiğin hayat-ı maddiye, yalnız bir dakikadır.
Sayfa 118 - RNK
1000Kitap
Gerçekleri insanların ölçüsü ile değil İnsanları gerçeğin ölçüsü ile tanı. Hz.Ali
1000Kitap
Hamdü-lillah ki yine Talib,-i cananam ben Bende-i ışk olalı aleme sultanam ben Bir kadeh meyle cihan müşkili Hall oldı baña Her ne sorsañ sor mīr-i suhendanam ben Dağlar lale vü gül sīnede serv oldı elif Dõstum bir naz it niçe gülistanam ben Ruhlaruñ üzre yine zülf-i perīşan[uñ] görüp Ah sevdaya düşüp hal-i perişanam ben Mest olur gah Muhibbi lebüñü zikr idicek Gah gubar-ı hatı fikrüñ ile hayranam ben Muhibbi(Kanuni Sultan Süleyman)
Sayfa 145 - Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı·Kitabı okudu
1000Kitap