Ben olayların, malumatın değil; farkındalıkların, ilişkilerin peşindeyim. Çünkü anlam ilişkide yatıyor. Öğrenirken bir konunun öyküsünü öğreniyorum aslında. Bu yüzden şunu sorarım: Bir öykü yakalayabildim mi?
Yaşamında kendin olarak var olduğunda için bilir; sesin, bakışın, yürüyüşün, gülüşün, tüm bedenin bunun sinyallerini verir. “Ah!” diye inlerken bile içinde bir şükür duygusu vardır. Acında da, hüznünde de kendinsindir .
Bir kadının var olma savaşını içimize işleyerek anlatan eser.
Bu kadın Saniye ÇELİK.
Saniye okumaya, öğrenmeye, kendini geliştirmeye çalışan biri olarak Hukuk okumak istiyordu. Bu dönemde zorla bir evliliğe mahkum olup bir kabusun içinde buluyor kendini. Evlilik hayatı boyunca çektiği acıları, zulümleri söyleşi olarak bize aktararak Türkiyede kadınların ötekileştirilmesine, ezilmesine de ses olup verdiği kadınlık mücadelesine tanık oluyoruz.
Kadının tek başına da bir birey olduğunu anlayabilmek için kaç yüzyıl daha geçmesi gerekiyor?
Bir Kadın Bir SesDoğan Cüceloğlu · Remzi Kitabevi · 20182,192 okunma