İster hayatımız, ister ekin tarlalarımız olsun ..
sahip olduğumuz şeyleri yitirmekten korkarız ..
ama hayat hikayemiz ile, dünya tarihinin aynı El tarafından yazılmış olduğunu anladığımız zaman, bu korku uçup gider.
Ebu Bekir Şibli hazretleri şöyle buyuruyor:
“Dört yüz kadar âlime hizmet ettim. Dört bin hadis ezberledim. Sonra yalnız bir tanesini seçip onunla amel ettim. Kurtuluşumun bu hadise bağlı olduğunu anladım. O hadis-i şerif de şudur:
“Ey insan! Dünya için orada kalacağın kadar çalış. Ahiret için de orada kalacağın kadar çalış. Allah için, O’na ihtiyacın kadar çalış. Cehenneme dayanacağın kadar da günah işle.
İmam Gazali
Kalplerin Keşfi, İmam Gazali...
O günlerde, yani beraber ğeçirdiğimiz günlerde, henüz hiç duymamıştım, uzun yıllar önce bir Budala Prens'in gözlerinde yaşlarla bir sunağın önünde diz çöküp ikonlara sorduğu şu soruyu: "Küçük çocuklara neden her şeyi anlatmak gerek?" Hakikaten sevgili Portuga, bana her şeyi çok erken anlattılar.