Her koşulda nasıl tehlikelerin yanı sıra fırsatlar da varsa, isyankârlığa gebe olan her şey konformizme de gebedir. Her çoğunluğun küçük, görünmez ve fark edilmez birer azınlık olarak ortaya çıktığını hiç unutmayalım. Yüzyıllık dev meşe ağaçları bile, bu ufacık palamutların içinden çıkıp büyümüşlerdir.
Geçmişte sömürülen ve bunu unutmuş kimse, o başka kişileri sömürecektir. Öncesinde hep tepeden bakılan ve şimdi bunu unutmuş gibi davranan kimse, o aynı şeyi başkalarına yapacaktır.
Yabancılarla yaşamak, ötekine maruz kalmak hiç de yeni bir şey değildir fakat geçmişte "yabancı" olanların er ya da geç "farklılıklar"ını kaybedeceklerine ve aslında bizim değerlerimiz olan o evrensel değerleri kabul etmeleri ile asimile olacaklarına inanılıyordu. Fakat günümüzde bu değişti: Başka bir ülkeye geçen insanlar artık oranın yerlileri gibi olmak istemiyorlar. Yerlilerin de onları asimile etme arzusu yok artık.