Mert Sepici

Mert Sepici
@Mert_Sepici
Kitap okumak bir insanı güzel kalpli yapar; güzel kalp insanı insan yapar...
Hayatta kimseye güvenmeyeceksin demek saçmalıktır inan. Ama kime ‘iki defa güveneceğini’ hesaplamalı insan.
Reklam
Güven en insanî duygulardan biridir. Şu anda insanlığın bulunduğu durumda güvenin çok büyük önemi vardır. Çoğu kişi için güven kişilerin kedisine sergilediği davranışlardan dolayı karşı tarafı bir güven piramidi içine sokar ve bu kalıp dahilinde o kişiyle iletişimini idame ettirir; yani bir nevi nabza göre şerbet verir. Bazı insanlar ise karşıdakinin davranışlarına göre değil, o an ki durumlarına bakarak ona güvenip güvenmeyeceğine karar verir. Derler ya "sen akıllanmazsın" o tip insanlardır kandırılması kolaydır çünkü karşısındakinin rol yapacağını asla düşünmez. Kendisi de olaylara anlık tepkiler verdiği için herkesin yüzünde samimi bir tavır takıldığını düşünür ve en sonunda üzülen kendisi olur. Güven konusunda en tecrübeli olan insan, hem karşısındaki kişiyi güven piramidine sokmuş hemde o anın getirdiği durumu değerlendirip kişiye ve olaya özel muamele yapar ayırt edicidir ve genelde çoğu kişiyi o güven piramidinde en alt kademeye yerleştirir.
Uzun yazıların okunmama sebebi kimsenin yazamamasından mı kaynaklı? Hayır. Uzun yazılar insanların dikkatini çekmiyor diye kimse yazmak istemiyor. Yazan kişiler de biliyor ki, çok az kişi yazının devamındaki"daha fazla" kısmına tıklayarak okumaya devam edecek. Ama halbuki kaydırıp kaydırıp kısa yazıları okumaktan zevk aldığını zannetmek yerine uzun yazıları okuyup özümseseler zevk alacağı konuyu bulurlar, onu içine çekecek olan duyguyu yakalayabilirler.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Hoca öğrencilerine sormuş bir maden ocağından çıkan iki işçiden birinin üstü kirli diğeri temiz hangisi ilk yıkanması gerekir öğrenciler kirli olan tabi ki hocam demiş Hoca da hayır işin doğrusu maden ocağından çıkıp ta nasıl temiz olabilir diye sormanız lazım demiş Yani mesele kimin ilk yıkanacağı değil o temiz olanın neden temiz olduğunu sorgulamaktır işte mantık bize bunu öğretir sorgulamayı
Kitaplardan uyarlanıp çekilen filmlerin çoğu, o kitabı önceden okuyan insanlar tarafından, "Senaryo daha iyi olabilirdi." eleştirisini alır. Çünkü o kitabı okuyanlar, kitabı okuduğu anda zihninde kendi kurduğu sahneyi oynattığı için, "iyi olan senaryo benim senaryom ve ben olsam bu sahneyi daha iyi yönetirdim." algısına düştüğü için, içten içe filmde ve senaryoda hatalar arar. Kitap ile uyuşmazlık halinde olan bölümleri daha net görmeye çalışır ve filmi izleme zevkinden uzaklaşıp eleştirmeye başlar.
Reklam
Geri15
83 öğeden 76 ile 83 arasındakiler gösteriliyor.