Melek tunç

Melek tunç
@Meyra___
Tecrübesi kitap olan biri
2 okur puanı
Mart 2021 tarihinde katıldı
OKUMA ZİYNETİ
Okursan yargılamazsın; affedersin, daha az kırılır daha az alınırsın... Daha net anlarsın karşısındakinin cümlesini. Okursan hayallerin bitmez; uzun uzun yapacaklarını düşünürsün bir çocuk heyecanıyla... Okursan, düşünürsün ; sorular sorarsın kendine " Ben bu cümlenin neresindeyim? " diye... Soruya dönüştürülmüş " sorun" ların cevabını bulursun. Okursan, okuduklarını yaşamak istersin; hal diline yansısın öğrendiklerin... "Bilgi yüklü merkep" olmaktan Allah'a sığınırsın... Okursan mutlu olursun; hiç olmazsa mutsuz olduğunda sığınacak bir limanın olduğunu bilirsin... Okursan; kitaplardan söz etmek istersin, durmadan, her defasında... Okursan, en iyi "hediyen" kitap olur. Çocuğa verilecek masallar, büyüklere verilecek kitaplar hazır bulunur çantanda... Okursan; okusun istersin etrafındakiler... Aynı lezzeti alsın onlar da kitaplardan... Uzun uzun konuşurken onlarla bir kitabı, "Ben en çok bu cümleyi sevdim" demek istersin... Okursan; dua edersin... " Derdimin dermanı cümleleri görmemi nasip et Ya Rap!" dersin... Arayanlardan olursun... Okursan; kâinatı ve insanı okumayı öğrenirsin... Ve en önemlisi kendini okumaya başlarsın... Kaldırırsın içindeki örtüleri tek tek... Velhasıl okursan, sen olursun...Kendin... Dünyada eşin benzerin olmadığını anlar, değeri başka yerde aramazsın... Peki ya okumazsan?
Sayfa 78·Kitabı okudu
Din
Reklam
Soru Sorma Ziyneti
Minicik bir anahtarın dev kapıları açması gibi , küçük , basit, sıradan sorular bize harika cevaplara giden yolları açar. Aslında en büyük cevaplar, hep böyle küçük ve basit soruların arkasında durur. Neden mi ? Sorması kimseye zor gelmesin ve herkes o muhteşem cevaplara ulaşabilsin diye " Çocuklar bu ülkede herkes cevap veren olmak istiyor. Siz lütfen soru sorun! "
Sayfa 84·Kitabı okudu
İnsan
Emek Ziyneti
" Oturarak başarıya ulaşabilen tek varlık tavuktur" diye bir söz vardır. Sen de bilirsin; insan vücudunun yüzde yetmişi sudan ibarettir. Akan bir su her gün yenilenir. Bu sebeple su temizleyendir. Hâlbuki durgun su, kokuşmaya başlar. Her şeyi temizleyen su , durdukça kokan bir şeye dönüşür. İnsan için de böyledir aslında. Harekete geçmedikçe , emek vermedikçe içten içe kokuşmaya başlar. Tüm organlarına , hislerine yayılan bu kokuşma onu âtıl bir hale dönüştürür. Birinin kolaylıkla onu o hayattan çıkarmasını bekler.
Sayfa 100·Kitabı okudu
Emek verirsin...
Kendine emek verirsin, anlamlı olur. İşine emek verirsin, helal olur. Evliliğine emek verirsin,huzur olur. Çocuğuna emek verirsin, umut olur. Arkadaşına emek verirsin, dost olur. Hayatına emek verirsin, cennet olur. Kulluğuna emek verirsin, şükür olur.
Sayfa 103·Kitabı okudu
Din
Zaman Ziyneti
Zaman bizim için üzerinde çok düşündüğümüz bir kavram değildir . Nihayetinde ülkece , geç kalmak konusunda üstümüze düşen bütün görevleri hakkıyla yerine getiririz (!) Bir yere erkenden giden , bir düğüne tam vaktinde katılan , bir eğitime ilk giden hep geç gelenleri beklemek zorundadır. Erdemli davranışı bir tür cezalandırma halidir bu . Hâlbuki biz , hayatımızı zaman üzerinde planlayan bir dinin ve kültürün sorumluluğunu taşımaya söz vermiş insanlarızdır.
Sayfa 30·Kitabı okudu
Din