Mustafa Ceniklioğlu

Mustafa Ceniklioğlu
@Mstfa_5501
Öğretmen
Yüksek Lisans
İstanbul
34 okur puanı
Temmuz 2025 tarihinde katıldı
Köleler/ Esirler
Köleler, ancak birbirleriyle evlenebilir ve bunlardan doğan çocuklar da aynı sosyal statüde olurlardı. Evlilikleri ise sahiplerinin izni ile olabilirdi. İzinsiz olarak yapılan evlilikler, sahipleri tarafindan durdurulabilirdi. Harplerde eya denizlerde korsanlık faaliyetleri srrasında esir alınanlar ise ya ömürlerinin tamamını veya belli bir süresini hürriyetlerini kaybetmiş olarak zindanlarda geçirirler yahut donanmada kürekçi olarak kullanılırlar veya esir pazarlarında satılırlardı.
Sayfa 3·Kitabı okudu
Alıntı
Reklam
Niteliklerimiz Kusur mu, Meziyet mi?
Hepimiz başkalarını davranışlarına, kendimizi ise niyetimize ve gayretimize bakarak değerlendiririz. Bunun sonucu olarak da kendimizi normal" görür, bize benzemeyenleri "hatalı" buluruz. Kendimizi başarılı hissedersek, zaman içinde kusurlarımızı dahi meziyet olarak kabul ederiz. Oysa kişiliğimizin, bize sağladığı imkân ve sunduğu fırsatlar yanında, bize ve birlikte çalıştığımız kişilere yaşattığı zorlukları bilmek, davranışlarımızı ve bu davranışların sonucundan çıkan dersleri değerlendirmemize imkân verir.
Sayfa 194·Kitabı okudu
Alıntı
Bir düşünür, "İnsanın kendisiyle karşılaşması her zaman acı ve sıkıntı verir." demiştir.
Sayfa 212·Kitabı okudu
Alıntı
7/10
·240 syf.·
27 saatte okudu
·
2026 4. kitabı
Acar Baltaş
7.8/10 · 201 okunma
Ümit fakirin ekmeği
insanların içinde ver aldıkları kurumlar, boyutları ne olursa olsun karmaşık yapılardır. Beş kişinin çalıştığı küçük bir şirkette ortalıặı temizleyen kişinin yarattığı kriz, çok daha büyük bir kurumda bir bölüm başkanının çıkardığı sorun kadar enerji alabilir. Bu nedenle iyi düsünülmemiş, derinliği olmayan, kurumda çalışanların desteğini arkasına almayan, tepeden inme ithal programlar, ciddi bir hastalığı aspirinle tedavi etmeye veya tendon kesiğinin üzerine plaster yapıştırmaya benzer. Ümitli bir bekleyiş sonrasında durum daha da kötüleşir daha da vahimi bir sonraki müdahalenin şansı daha da azalır. Kolay yöntemleri uygulamak, çok kere, başlanılan noktanın da gerisine dönülmesine neden olur.
Sayfa 146·Kitabı okudu
Alıntı
Reklam