Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nuran

Nuran
@Nuran_xdd_
Sözcüklere gerek kalmadan beni anlayacaklarını sandım.
"Gündüz herkesindir. Beni neden hep geceye mahkum ediyorlar."
Reklam
"Surata bakma, genç kız, Sen kalbe bak. Yakışıklı bir gencin kalbi,çoğu kez çirkindir. Kalpler vardır,içinde sevgi barınmaz."
''İnsan bir kere birine geç kalır ve bir daha hiç kimse için acele etmez.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Dostoyevski şöyle diyor" Size yemin ederim ki,Gereğinden fazla anlamak bir hastalıktır, gerçek bir hastalık. "
Günden güne bu karanlıklar En dibine kadar seni bağlamış Hangi söz, hangi şiir ki bu? Ne bir umut ne de güzel bir an kalmış...
Reklam
Nuran
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Kendime Düşünceler
Kendime DüşüncelerMarcus Aurelius
8.4/10 · 15bin okunma
Kuşkusuz en büyük ön yargı etrafımızdaki herkesi insan sanmamızdır. Charles Bukowski
"Kelimeler ,kelimeler albayım! Bazı anlamlara gelmiyor..."
"Kimse göründüğü kadar dayanıklı değildir. Sadece görünmeyen yangınlar ,duyulmayan fırtınalar ,gizlice çürüyen ruhlar vardır ."
Sigmund Freud, insan benliğini id,ego,süperego olarak üç bölüme ayırmıştır. Bunlar arasında id; hayvani benlik olarak kabul edilir. Herşeyin kendisinin olmasını isteyecek kadar bencildir, egoisttir, asla doymak bilmez ,her zaman daha fazlasını ister.
Reklam
"İkimiz birden sevinebiliriz göğe bakalım Şu kaçamak ışıklardan şu şeker kamışlarından Bebe dişlerinden güneşlerden yaban otlarından Durmadan harcadığım şu gözlerimi al kurtar Şu aranıp duran korkak ellerimi tut Bu evleri atla bu evleri de bunları da Göğe bakalım."
Anne ve babalar eğitimlerinde ,ünlü düşünür J.J.Rousseau 'nun şu görüşünü gözden uzak tutmamalıdırlar: "Çocuğunuza hiçbir zaman ağızdan ders vermeyiniz; o, ancak derslerin tecrübelerini almalıdır. Ona hiçbir türde ceza uygulamayınız. Çünkü o, kabahatin ne olduğunu bilmez." Rousseau bu sözleriyle çocuğa bilgiyi soyut düzeyde vermek yerine ,"yaşatarak öğretme "nin önemine değinmektedir.
Yapılan incelemelere göre aşırı baskı altında yetişen çocuklarda ,ilerde aşağıda sıralanan davranışlar görülmektedir. .Ana babadan nefret etmek .İnsanlarla iyi geçinememek, kavgacı ve geçimsiz kimseler durumuna gelmek .Sinirlerine hakim olmakta güçlük çekmek, alıngan ve çabucak parlayıveren bir kişiliğe sahip olmak .Ne kendilerine ne de başkalarına güvenmemek .Bir takım yersiz korku ve kaygıları olmak .Arkadaş edinmekte güçlük çekmek
Kimseden saygı görmeyen bir insanın kendine saygı beslemesi de güçtür.
Yaygın bir kanıya göre, çocukluk yılları kaygıdan uzak ,mutlu yıllardır. Gözlemler bu inanışın gerçeği yansıtmadığını kanıtlıyor. Gerçekte çocukluk ,korkular, tedirginlikler, yoksunluklar ve bunalımlarla dolu olabilir . Çocukluğu mutlu bir dönem olarak anımsamak , erişkinlerin o çağla ilgili bir çok acı yaşantıyı bilinç dışına gömmelerinden ileri gelir.
159 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.