Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nurcan Eren

Nurcan Eren
@Nurcanern
Anlamak için, anlaşılmak için... İkra!
Okul Öncesi Öğretmeni
29 Nisan
97 okur puanı
Ağustos 2022 tarihinde katıldı
254 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
28 günde okudu
Asrın idrakine uygun, müthiş bir eser. Malum basitleştirilmiş Türkçe ile anlaşılması ilkin zor gelebilir, lakin okudukça ve yer yer sözlüğe de bakınca hem manalar açılıyor hem de kelime bilginiz de artıyor. İnsanın; kâinata geliş amacı, kainatın yaratılma amacı, insanın fıtratı, kainattaki müthiş düzen içinde insanoğlunun neden olduğu düzensizlikler... gibi nice akla takılan ve vicdana dokunan konularda aydınlatıyor insanı. Kitabın başında şu ifadeler yer alıyor: "Bu acib asırda ehl-i iman, Risale-i Nur'a; ve ehl-i fen ve mektep muallimleri "Asâ-yı Musa"ya şiddetle muhtaç oldukları gibi, hâfızlar ve hocalar dahi "Zülfikar"a şiddetle muhtaçtırlar." İhtiyacımız olanı almak temennisiyle... İyi okumalar dilerim.
Asa-yı Musa
Asa-yı MusaBediüzzaman Said Nursî · Envar Neşriyat · 05,4bin okunma
Reklam
540 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
40 günde okudu
Cahit Zarifoğlu'nun kalemini seven biri olarak okumak güzeldi. Lakin ikinci yeniciler gibi manadan çok uzak, kelimelerin sadece yan yana dizildiği şiirlerin çok olmasından dolayı akışım biraz yavaş oldu, muğlak manalardan ötürü çok ilerleyemiyordum bir okuyuşta. Kitapta bölüm olarak Korku ve Yakarış bölümünü beğendim. Diğer bölümlerdeki şiirlerin büyük kısmı estetik zevkime çok hitap etmedi açıkçası. Ama gerçekten şiir seven ve arada kalem çalıp şiir yazan biri okumalıdır diye düşünüyorum (Ben bu nedenle şiir atlamadan full okudum). Ve Şairin nahifliğiyle yoğrulan dizelerde kaybolmak da mümkün. Bu kitabı bu dizeler için bile olsa okurdum, iyi ki okumuşum dedirten güzel şiirler içermekte. Şiirleri okutan bir diğer husus da, şairin müspet olması. İslami kimliğinin şiirlerde ön planda olması, şiirleri içselleştirmemde kolaylık sağlıyordu. Kitabı okuyacaklara tavsiyem, yanınızda mısraların altını çizecek bir kalem olsun :)
Şiirler
ŞiirlerCahit Zarifoğlu · Beyan Yayınları · 20214,002 okunma
58 syf.
·
Puan vermedi
·
20 günde okudu
Kitap; yazarın, aynı zamanda şairdir de kendisi, aşık olduğu kadına karşı yoğun duygularını, düşüncelerini, özlemini, aşkını... Anlattığı mektuplardan oluşmakta. İlkin aşkının karşılık bulduğunu, sonrasında ise sevdiği kadının başka bir yere gidip, yazarı terk edip, kendi hayatına devam ettiğini görüyoruz. Hassas kalpliler için okunması güç mektuplar doğrusu. Bir de bunu yaşayıp yazanı düşününce ayrı bir üzülüyor insan. Mektuplarda, yoğun aşk ve ıstırabın bir insanı nasıl perçeminden tuttuğuna şahitlik ediyor, insan fıtratını yakın bir mercekle müşahede ediyoruz. Yazar, dinimize ve değerlerimize ters düşen bir aşk yaşantısının girdabında, yine inançlarımıza ters düşen söylemlere ara ara yer vermekte (Bu kısımları okurken atlıyorum). Ve tabii ki okudukça Bediüzzaman hazretlerinin : "...haram sevmekte bir kıskançlık elemi ve firak elemi ve mukabele görmemek elemi gibi çok ârızalar ile o cüz'î lezzet, zehirli bir bal hükmüne geçer..." demesi geliyor hep aklımıza.
Sahibini Arayan Mektuplar
Sahibini Arayan MektuplarÜmit Yaşar Oğuzcan · Kültür Kitabevi · 1973795 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
270 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
26 günde okudu
Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin edebi dilinin zevkine vardığımız, müthiş tespitlerini, insandan kainata kadar neredeyse her konuya değindiği... İnsanın aklındaki, kalbindeki ve ruhundaki çıkmazlara yol gösteren; içimizdeki, toplumdaki ve bazı ilmi meseleleri aydınlatan; okuduktan sonra insana farklı vecihlerden baktıran, okumadan önceki halimizden farklı bir haller kesbettiğimiz... Yazarının: "Mesnevî Mecmuası, Risale-i Nur'un bir nevi çekirdeği ve fidanlığı hükmündedir." dediği gibi, bir çok konuyu ihtiva eden müthiş bir kitap. Çok zevkle ve şevkle tefeül çektiğim mübarek bir kitaptır kendisi. Üstad: "Kur'anı sözlerimle güzelleştirmedim, bilakis Kur'an sözlerimi güzelleştirdi." diyor. Ben de sözlerimle Risale-i Nur'u güzelleştiremem, o benim sözlerimi güzelleştirir deyip bir kaç kesit paylaşayım. Bu Risale, bazı âyât-ı Kur'aniyenin şuhudî bir nevi tefsiridir. Ve ondaki mes'eleler Kur'an-ı Hakîm'in bahçesinden koparılmış çiçeklerdir. Mesnevi-i Nuriye - 259 Bu Mesnevî-i Nuriye'deki risalelerin isimleri "Reşhalar, Katre, Hubab, Habbe" şeklinde gidiyor. Eğer Katre Risalesi'nin âhirinde merhum Şeyh Safvet Efendi'nin yazdığı gibi, her bir risaleye bir takriz yazılsa idi, o merhumun "Bu bir katre değil, bir bahrdır" dediği gibi biz de derdik: "O bir lem'a değil, bir şemstir. O bir reşha değil, bir bahrdır. O bir zühre değil, bir cinandır. O bir hubab değil, bir ummandır." Mesnevi-i Nuriye - 259
Mesnevi-i Nuriye
Mesnevi-i NuriyeBediüzzaman Said Nursî · Envar Neşriyat · 20112,708 okunma